5 Liigan tilastoihmettä alkukaudelta - Tiesitkö?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Kun Liigaa on nyt pelattu keskimäärin 14 kierrosta, päästään jo hieman katsastamaan tilastoja joukkueiden ja pelaajien osalta. Voidaanko kuitenkaan puhua varsinaisesti tilastoihmeistä, sen jokainen voi päättää lukemansa perusteella ihan itse, mutta katsotaan mitä alkukausi on tuonut tullessaan. Kautta on värittänyt varsin tasainen sarjataulukko ja Ässien pitkä vieraspeliputki, mutta eiköhän meillä runkosarjan lopussa ole kuusi pudotuspelijoukkuetta ja neljä säälipleijareihin osallistuvaa joukkuetta selvillä.

Tilastoihme 1 – Bluesin ylivoimapeli

Bluesin ylivoimapeli. Se on ollut käsittämättömän heikkoa. Liigan parhaalla ylivoimajoukkueella, Lukolla, on ollut reilut viisi minuuttia vähemmän ylivoima-aikaa kuin Bluesilla ja ajassa 84:10 raumalaiset ovat onnistuneet tekemään 15 maalia. Laskennallisesti Lukolla menee yhden ylivoimamaalin tekemiseen viisi minuuttia ja 37 sekuntia. Vaasan Sport on Liigan toiseksi huonoin ylivoimajoukkue ja se tekee maalin keskimäärin 15:13 minuutin välein. Mutta Blues… jos on homma synkkää kaukalon ulkopuolella, niin on se ylivoimassakin. Blues on saanut pelata ylivoimaa 89:59 ja niissä on syntynyt vain kaksi maalia. Tämä tietää sitä että Blues tarvitsee n. 45 minuuttia ylivoimaa tehdäkseen ylivoimamaalin. Käsittämätöntä!

Tilastoihme 2 – Jatkoaikojen määrä

JYP on päättänyt ratkaista ottelut varsinaisella peliajalla. JYP on pelannut nyt 15 peliä ja näistä se on voittanut kahdeksan ja hävinnyt seitsemän. Ei kuitenkaan syytä huoleen, kyllä niitä tasapelejäkin sieltä vielä tulee, se on varma. HIFK on puolestaan päätynyt jatkoille yli puolessa peleistään. 13 ottelua ja 7 peliä jatkoajalle, kohtahan pelaajat ovat oikeutettuja ylityökorvauksiin?

Tilastoihme 3 – Aaron Gagnonin alivoimamaalit

Näitä alivoimamaaleja on plakkarissa jo kaksi kappaletta. Kuudenkymmenen ottelun sarjasta on pelattu nyt neljäsosa, joten tasaisella tahdilla näitä maaleja tulee kahdeksan. No tuskin sentään, mutta tuskin alivoimamaalit tuohon kahteen jäävät. Lukolle Aaron Gagnon on erittäin tärkeä pelaaja ja tässä yksi niistä mittareista, jolla tärkeyttä joukkueelle mitataan.

Tilastoihme 4 – Miro Aaltosen voittomaalit

Kärppien Miro Aaltonen on tehnyt tällä kaudella neljä maalia ja ta-daa… näistä neljästä maalista tasan 100% on ollut voittomaaleja. Tärkeitä maaleja koko Kärppä-jengille, mutta saa niitä muitakin maaleja toki tehdä. Aaltosen laukaisuprosentti ei ole ollut mikään ihmeellinen, sillä 45 vedosta vain neljä on mennyt verkon perukoille. Prosenteissa tämä tietää 8,9%.

Tilastoihme 5 – Ässäpakkipari Marttinen – Vance peliaika

Ässien ehdoton tukiranka on ykköskentän parkkipari Jyri Marttinen ja Troy Vance. Tilastoista selviää että tämä kaksikko on kellottanut hurjia lukemia peliaikakelloon alkukauden ajan. Marttinen on keskimäärin pelannut 25:53 minuuttia ja Troy Vance 25:10 per ottelu. Marttisen ennätys tältä kaudelta on 28:56 Ässät – HPK ottelusta ja Vancen rekordi on puolestaan 29:26 ottelusta Tapparaa vastaan. Peliaikaa on siis lähes puolet koko ottelusta!

Öinen Betsafe Seuraatko NHL:ää suorana? Tarjouksemme ansiosta otteluista tulee entistäkin jännittävämpiä!

Lyö vetoa vähintään 25 eurolla NHL:stä joka viikonloppu, saadaksesi 10 euron täysin riskittömän live-vedon NHL:ään!

Lue myös:

VIDEO: Philadelphia Flyers muisti Kimmo Timosta upealla tavalla!
VIDEO: Joni Pitkänen tekee paluun!