Liigan otteluohjelma julki - aloitus täysin erilainen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/12/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 12.6.2015

VAIN VEIKKAUSSIVUILTA: GUTSIN 20€ ILMAISVETO NHL -FINAALIIN

Jääkiekon Liigan ensi kauden alkuun on aikaa noin kolme kuukautta. Nyt ensi kauden otteluohjelma on julkaistu, ja tiedossa on viime kauteen verrattuna alkukaudelle jonkin verran muutoksia.

Uusi liigakausi alkaa syyskuun 11. päivä seitsemän ottelun kierroksella. Heti ensimmäisellä kierroksella nähdäänkin suuri poikkeavuus verrattuna viime kauteen, sillä päättynellä kaudella runkosarja käynnistettiin yhdellä kamppailulla. Tuolloin vastakkain asettuivat edellisen kauden finaalijoukkueet Kärpät ja Tappara.

Runkosarjassa pelataan edellisten kausien tapaan 60 ottelua. Uusi mielenkiintoinen yksityiskohta on kuitenkin se, että joukkueet on jaettu viiteen kolmen joukkueen lohkoon. Jokainen joukkue kohtaa kunkin lohkotoverinsa kuusi kertaa – kolmesti kotikentällä, kolmesti vieraskaukalossa. Viime kaudelta tuttu tammikuun tasaus puolestaan tältä erää poistuu.

Ensi kaudella Lliigaa ei pelata marraskuun alussa Karjala-turnauksen aikana. Sen sijaan muita EHT-turnauksia kotimainen kiekkosarja ei väistä, vaan Suomen korkeimmalla sarjatasolla ottelut pyörivät tuttuun tapaan. Liigan tiedotteen mukaan kaikki pelaajat ovat Leijonien käytettävissä EHT-turnauksissa.

– Halusimme helpotusta ottelutahtiin. Siksi otamme käyttöön uusia ottelupäiviä. Olemme Jääkiekkoliitolle kiitollisia, kun se on suhtautunut tarpeeseemme ymmärtäväisesti ja tehnyt uudistuksen mahdolliseksi. Sama pätee Pelaajayhdistykseen. Uusien ideoiden toteuttaminen vaatii aina yhteistyötä, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä toteaa tiedotteessa.

Tulevalla kaudella liigassa pelaa 15 joukkuetta, kun KooKoo liittyy mukaan. Kouvolalaiset avaavat liigaurakkansa vierasottelulla Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Heti seuraavana päivänä on vuorossa kotiavaus, jossa vastaan asettuu uudelleen Lappeenrannan ylpeys.

Runkosarjan päätöskierros pelataan maaliskuun 10. päivä.

Lue myös:
Sport hankki Valko-Venäjän MM-kisapelaajan!
NHL-seuran tulevaisuus vaakalaudalla!

NHL ERIKOISOSIO | STANLEY CUP  LAAJA ENNAKKO | TERÄVÄINEN VS: FILPPULA.. | FILPPULA KERÄÄ KEHUJA

guts-728x90