Lista: Kaikki NHL:n varaustilaisuudessa varatut suomalaiset!

 • Veikkaussivujen toimitus
 • Anssi
 • 16/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 28.6.2015

Floridan BB&T Centerissä pidetty NHL:n varaustilaisuus on tämän vuoden osalta nyt ohitse. Varaustilaisuuden kärkinimet olivat odotetusti vedonlyöntisivujenkin suosikit Edmonton Oilersin nappaama Connor McDavid sekä Buffalo Sabresiin matkaava kevään MM-kisoissakin pelannut Jack Eichel. Suomalaisen pelaajan nimi huudettiin varaustilaisuudessa yhteensä 13 kertaa. Viimeksi yhtä monta suomalaista on huudettu vuonna 2006 (14kpl), joista vain numeroilla 60 ja 180 varatut Leo Komarov ja Jesse Joensuu ovat saaneet luotua uraa taalajäillä. Tänä vuonna ainoa ensimmäisen kierroksen varaus oli Colorado Avalanchen varausnumerolla 10. kiinnittämä TPS-kasvatti Mikko Rantanen. Alla vielä lista jossa kaikki 2015 vuoden draftissa varatut suomalaiset:

 

 1. Colorado Avalanche: Mikko Rantanen (hyökkääjä)
 2. Carolina Hurricanes: Sebastian Aho (hyökkääjä)
 3. Dallas Stars: Roope Hintz (hyökkääjä)
 4. Anaheim Ducks: Julius Nättinen (hyökkääjä)
 5. Detroit Red Wings: Vili Saarijärvi (puolustaja)
 6. NY York Rangers: Aleksi Saarela (hyökkääjä)
 7. Tampa Bay Lightning: Jonne Tammela (hyökkkääjä)
 8. St. Louis Blues: Niko Mikkola (puolustaja)
 9. Columbus Blue Jackets: Veeti Vainio (puolustaja)
 10. Dallas Stars: Markus Ruusu (maalivahti)
 11. Chicago Blackhawks: Joni Tuulola (puolustaja)
 12. Columbus: Markus Nutivaara (puolustaja)
 13. Winnipeg: Sami Niku (puolustaja)

Myös Hollantiin ja Kiinaan varaukset!

Kaksi erikoisempaa mainitsemisen arvoista varausta nähtiin Pittsburgh Penguinsin ja New York Islandersin toimesta. Pingviinit varasivat toisella varauskierroksella varausnumerolla 46. Hollantilaisen Daniel Sprongin. Mikäli Sprong saa raivattua itselleen tien Penguinsin pelaavaan kokoonpanoon, hänestä tulisi jääkiekkohistorian toinen hollantilaispelaaja taalajäillä. Tällä hetkellä ainoa hollantilainen NHL-pelaaja on vuosina 1974–79 Atlanta Flamesia ja vuosina 1979–1983 St. Louis Bluesia edustanut puolustaja Ed Kea.

NHL:n jääkiekkoperheeseen saatiin varaustilaisuuden myötä mukaan myös yksi uusi maa. Siitä piti huolen New York Islanders kun he varasivat varausnumerolla 172. riveihinsä kiinalaispeluri Andong Songin. 18- vuotias kiinalaisnuorukaisen valinta antaa paljon lisänäkyvyyttä jääkiekolle Aasiassa. Songia seurasikin oma kiinalainen kuvausryhmä koko draft viikonlopun ajan. Veikkaussivut toivookin että Sprong sekä Song pääsisivät tulevaisuudessa piirtämään omat luistimen piirtonsa NHL-jäille.

Mikäli tuntuu siltä että tiedät mikä seura nostaa ensi kaudella Stanley Cupia nyt kun pelaajavalinnat on nähty, niin käy jättämässä veikkauksesi Unibetin sivuilla. Nopeat syövät hitaat!