VIDEO: Suomalaislegenda Hall of Fameen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Suomalainen saa mahtavan kunnianosoituksen.

Suomalaisen jalkapallon kunniagalleria, Hall of Fame, saa lauantaina Respect Suomen Cupin finaalin yhteydessä uuden jäsenen, kun huikean pelaajauran tehnyt Jari Litmanen nimetään kunniakkaaseen joukkoon.

Hall of Fame perustettiin vuonna 1993. Toimikunnassa, joka valitsee jäsenet, ovat edustettuina Suomen Palloliitto, Suomen Urheilumuseo, Suomen Jalkapallomuseo ja Jalkapallotoimittajien Pallo-Kopla ry.

Kunniagalleriaan voidaan valita suomalaisen jalkapallon hyväksi tehdystä työstä ansioituneita pelaajia, valmentajia, erotuomareita, järjestö- ja seurajohtajia tai muita jalkapallon parissa toimineita henkilöitä.

Jari Litmasen kohdalla päätös Hall of Famen suhteen ei ollut vaikea, sillä hän täyttää kriteerit kaikin puolin. Yhdeksän kertaa Vuoden pelaajaksi Suomessa valittu Litmanen on todellinen suomalaisen jalkapallon legenda.

Litmasen nimeäminen tapahtuu virallisesti lauantaina Tehtaan kentällä Valkeakoskella ennen kello 14.45 alkavaa Respect Suomen Cupin finaalia IFK Mariehamn – FC Inter.

Katso tästä Litmasen komeimpia maaleja:

Suomen maajoukkueen lisäksi Litmanen on pelannut seurajoukkuetasolla muun muuassa Hollannissa, Espanjassa, Englannissa ja Saksassa. Litmanen muistetaan parhaiten hollantilaisesta Ajaxista, jonka kanssa hän voitti Mestarien liigan vuonna 1995. Samana vuonna hän sijoittui kolmanneksi Kultainen pallo -äänestyksessä.

Aktiiviuransa jälkeen Litmanen ei ole jättänyt jalkapalloa syrjään, vaan hän on toiminut Ylen tv-kommentaattorina Mestarien liiga- ja MM-kilpailulähetyksissä. Esimerkiksi Brasilian MM-kisoissa Litmasta kuultiin välierissä ja loppuottelussa.

Litmasen omaelämänkerta Litmanen10 julkistettiin aikaisemmin tänä vuonna.

Suomen Veikkausliigassa ei pelata torstaina lainkaan, mutta niin Espanjan La Ligan, Italian Serie A:n kuin Ranskan liigassakin pelataan edelleen viikkokierroksen viimeisiä otteluita.

Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa jalkapallosarjoihin loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin myös livevedon puolella.

Lähde: Palloliitto

Lue myös:
VIDEO: Bayern Münchenin tähtihyökkääjältä viisi maalia yhdeksään minuuttiin!
VIDEO: Tältä näyttää uusi FIFA 16!