Liverpool - Chelsea 27.4.2014 | Mestaruus ratkeamassa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/01/2018
Jaa tämä...

Liverpool on voittanut yksitoista liigattelua putkeen

Vihje lyhyesti

– Chelsea pelaa muutaman päivän päästä ratkaisevan osaottelun Mestareiden iigan välierissä. Jose Mourinho on vihjannut lepuuttavansa avainpelaajia. Joka tapauksessa Chelsea saa kentälle kelpo joukkueen, vaihtopenkiltä löytyy syvyyttä.

– Liverpool on ollut mahtikunnossa, perättäisiä liigavoittoja on 11 ja niissä on Pool on tehnyt 38 maalia. Sturridge ja Suarez -kaksikko on tehnyt tällä kaudella yhteensä 50 liigamaalia.

– Chelsealla on loukkaantumishuolia, poissa ovat muun muassa maalivahti Cech, toppari Terry ja kärkimies Eto’o. Liverpoolila puuttuu uutena loukkaantuneena vain keskikentän Henderson.

– Poolin mestaruusjahti ja huima voittoputki ovat painaneet kotijoukkueen kertoimen liian alas. Tasapelikerroin on hyvä veto, fiksuja vetoja voi myös kasata Chelsean tasoituksista.

Vihje: tasapeli, kerroin 4,05 Unibet

 

 

Lähtökohdat otteluun

Chelsean manageri Jose Mourinho on vihjannut lepuuttavansa joitain avainpelaajia, koska muutaman päivän päästä joukkue kohtaa Atletico Madridin Mestareiden liigan välirien ratkaisevassa toisessa osaottelussa. Uskokoon ken tahtoo, vaikea kuvitella Chelsean suhtautuvan kovinkaan kevyesti Valioliigan ratkaisuvaiheisiin, kun sillä vielä on mahdollisuus mestaruuteen. Chelsea tarvitsee ehdottomasti voiton ottelusta säilyttääkseen saumat mestaruuteen.

Liverpool tarvitsee mestaruuden varmistamiseen seitsemän pistettä kolmesta jäljellä olevasta ottelusta. Chelsean jälkeen Poolilla on vielä hankala vierasottelu Crystal Palacen kentällä. Liverpool on ollut viime viikkoina murskaavassa kunnossa. Se on voittanut yksitoista liigaottelua peräkkäin, näissä peleissä se on tehnyt 38 maalia. Taktiikkana tuntuu olleen latoa niin paljon maaleja, että vastustaja ei pysty samaan.

Edellinen Liverpoolin huippuottelu oli Manchester Cityn kohtaaminen Anfieldilla. Pool voitti 3-2 hieman onnekkaiden vaiheiden jälkeen. Chelsean hyökkäys ei missään nimessä ole Cityn veroinen. Mourinho on vieraskentillä menestynyt tarkan puolustuksen taktiikalla, ja tämä lienee lähtökohta tähänkin otteluun. Tiukka puolustus, joka turhauttaa kotijoukkueen ja muutama hyvä maalipaikka vastahyökkäyksillä.

Chelsea tekee jonkin verran muutoksia Atletico Madridin kanssa 0-0 pelanneeseen kokoonpanoon. Pitkäaikainen ykkösmaalivahti Cech loukkaantui Atletico Madrid -ottelussa, maalilla pelaa 41-vuotias Mark Schwartzer. Loukkaantuneina ovat myös toppari Terry sekä kärkimies Eto’o. Keskikentän Ramires on pelikiellossa. Keskikentällä saattavat pelata ainakin Matic, Obi Mikel sekä pitkästä loukkaantumisesta hiljattain palannut van Ginkel. Kärjessä saattaa aloittaa joko Ba tai Salah. Jose Mourinho on ylpeä manageri ja hän takuulla pyrkii tuomaan kentälle kokoonpanon, joka pystyy haastamaan kotijoukkueen.

Liverpoolin kokoonpano on aikalailla sama, joka viime viikot on ollut voittamaton. Keskikentän Henderson on pelikiellossa, muuten tutut nimet Suarez, Sturridge, Sterling ja Gerrard ovat pitämässä Chelsean peräpään kiireisenä.

Perustelut vihjeelle

Liverpoolin kerroin on vain noin 1.75. Se on aivan liian vähän, vastakkain on kumminkin kaksi Valioliigan kärkipään joukkuetta kamppailemassa mestaruuudesta. Jose Mourinho laittaa kentälle hyvän kokoonpanon, joka lähtee otteluun puolustuksen kautta. Tasapelikerroin 4.05 on hyvä, ottelusta tulee tasuri useammin kuin joka neljäs kerta.

Vihje: tasapeli, kerroin 4,05 Unibet

Veikkaussivut | Anssi