Liverpool - Everton 28.1.2014 | Valioliiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Liverpoolin paikallistaisto kruunaa illan Valioliigassa.

Liverpool – Everton, merkki yli 2,5 maalia, kerroin 1,61 ComeOn

ComeOnin kertoimet otteluun 1,76 | 3,78 | 4,45 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sarjataulukossa neljäntenä oleva Liverpool kohtaa äärimmäisen mielenkiintoisessa kamppailussa vastaan asettuvan Evertonin. Vierasjoukkue löytyy sarjataulukosta kuudennelta sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on vain yksi piste Liverpoolin eduksi. Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelataan tänään kuuden ottelun mittainen kierros. Liverpool sekä Everton tulevat suurella todennäköisyydellä tarjoamaan erittäin tapahtumarikkaan kohtaamisen. Edelliset viisi ottelua ovat Liverpoolille tuottaneet vaatimattomasti neljä voittoa. Viimeksi Liverpool voitti Cupissa Bournemouthin 0-2 maalein. Liverpool on jo pelkästään Valioliigan otteluissaan viimeistellyt yli viisikymmentä maalia eli Manchester City sekä Liverpool ovat viimeistelleet eniten maaleja Valioliigan mittakaavassa katsottuna. Liverpoolin hyökkäyksessä Luis Suarez on ollut uskomattomassa pelivireessä, mutta toisaalta kotijoukkueella muitakin ratkasijoita löytyy.

Liverpool on ollut tällä kaudella kotonaan huikeassa pelivireessä – kymmenenen edellistä kotiottelua ovat Liverpoolille tuottaneet kahdeksan voittoa! Edellisessä kotiottelussaan Punaiset jäivät yllättäen 2-2 maalein tasapeliin Aston Villaa vastaan, mutta muuten Liverpool on kulkenut kotonaan voitosta voittoon. Liverpoolilla on ollut tapana kotonaan tehdä suuria maalimääriä eli tavallaan sekin vain nostaa maaliodotusarvoa tätä ottelua ajatellen. Erittäin harvoissa kotiotteluissa Liverpool on jäänyt alle kahteen tehtyyn maaliin. Liverpoolilla on kylläkin suuria ongelmia loukkaantumisten kanssa, mutta toisaalta Evertonin kohdalla tilanne on samanlainen. Molemmat joukkueet joutuvat tähän otteluun melko pahasti vajaamiehisinä, mutta sekin vain lisää lisää jännitysmomenttia ottelun voittajan suhteen. Liverpoolilta sivussa tänään ovat esimerkiksi Glen Johnson, Joe Allen, Lucas, Daniel Agger, Mamadou Sakho sekä Jose Enrique. Puolestaan Evertonin sairaslistalta löytyvät esimerkiksi Bryan Oviedo, Seamus Coleman, Ross Barkley sekä Arouna Kone. Vierasjoukkueen kannalta erinomainen asia on se, että Steven Pienaar saattaa olla tänään Sinisten käytettävissä.

Everton on esiintynyt tällä kaudella erittäin tasaisesti ja se onkin ollut ehdottomasti vierasjoukkueen suurin vahvuus! Evertonin kohdalla on pystynyt etukäteen tietämään, että mitä on ottelun aikana tiedossa. Neljä edellistä ottelua ovatkin Evertonille tuottaneet peräti kolme voittoa, joten siinä mielessä vierasjoukkuetta eivät ole lukuisat loukkaantumiset juurikaan haitanneet. Liverpool sekä Everton ovat sarjataulukossa toistensa kannoilla, joten senkin takia tässä taistelussa panokset ovat korkealla. Voitollahan Everton nousisi sarjataulukossa Liverpoolin ohi. Joukkuieden aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet erittäin runsasmaalisia eivätkä samanlaiset lukemat ole varmasti tänäänkään kaukana. Joukkueiden viidestä edellisestä kamppailusta vain yhdessä ollaan jääty alle vaadittuun maalimäärään. Viimeksi Everton sekä Liverpool pelasivat mielettömän taistelun, jossa maaleja nähtiin vaatimattomasti kuusi kappaletta. Yli 2,5 maalia on näin ollen erittäin järkevä valinta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas