Liverpool - Manchester City 13.4.2014 | Voittajasta liigamestari?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Luvassa erinomainen ja maalirikas ottelu, mars television eteen

Vihje lyhyesti

– Voittajasta tulee samalla selvä suosikki Valioliigan mestariksi. Molemmat ovat hyvässä kunnossa. Sekä City että Pool ovat todella kovia maalitekijöitä, ne ovat tehneet tällä kaudella parikymmentä maalia enemmän kuin Chelsea.

– Ottelun maaliodotusarvo on kova. Puolustuksille tulee painetta. Poolin heikko kohta saattaa olla kokematon Jon Flanagan. Cityn puolutuksessa Demichelis tekee virheitä silloin tällöin.

– Cityn keskikenttä on todella kovatasoinen, ottelun ratkaisu saattaa lähteä siitä. Yaya Toure pelaa koko kentään alueella ja tuntuu ehtivän kaikkialle, hän on myös Valioliigan kolmanneksi eniten maaleja tehnyt pelaaja.

– Liverpool on suosikki kotikentän turvin, mutta ei sen niin suuri suosikki pitäisi olla kuin kertoimet antavat ymmärtää. City on kuitenkin parempi joukkue.

Vihje: Manchester City – tasapeli ei peliä, kerroin 2,20 Unibet

 

 

Lähtökohdat otteluun

Liverpool – Manchester City -ottelun voittaja ottaa ison askeleen kohti Valioliigan mestaruutta. Liverpool johtaa sarjaa, City on kolmantena kolme pistettä perässä, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Kakkosena oleva Chelsea on oikeastaan hieman jäänyt kahdesta muusta, se on pelannut yhtä paljon otteluita kuin Liverpool, mutta pisteitä on kaksi vähemmän.

Pool ja City ovat erinomaisessa kunnossa. Liverpool on voittanut yhdeksän liigapeliä putkeen. Cityn edellinen tappio Valioliigassa on kahden kuukauden takaa, jolloin se hävisi Chelsealle. Joukkueilla on ylivoimaisesti Valioliigan kovimmat hyökkäykset. Liverpool on tehnyt tällä kaudella 90 liigamaalia ja City 84. Seuraavana maalipörssissä on Chelsea, jolla maaleja on 65.

Liverpoolin puolustus lienee ottelun heikko kohta, se on päästänyt viimeisessä kymmenessä ottelussa 12 maalia. Glen Johnson ja Jon Flanagan pelaavat Poolin laitapuolustajina ja se kohtaa vaikuttaa haavoittuvaiselta. Flanagan ei ole koskaan pelannut ottelua, joka olisi yhtä merkittävä kuin tämä. City saattaa hyvin laittaa painetta juuri Flanaganin laidalle. Tämä saattaisi tarkoittaa sitä, että Jesus Navas ja Samir Nasri ovat molemmat avauksessa. Sergio Aguero on palaamassa Cityn kokoonpanoon ja hän varmaankin aloittaa Edin Dzekon sijasta.

Cityn puolustuksen heikko kohta on Martin Demichelis, jolla on tapana silloin tälöin tehdä virheitä. Poolin erinomainen kärkipari Luis Suarez ja Daniel Sturridge tulee painostamaan Demichelisiä. Liverpoolin manageri Brendan Rodgers joutunee pohtimaan keskikenttäänsä, puolustus tarvitsee tukea. Vaihtoehtoja ovat muun muassa Coutinho, Raheem Sterling sekä tervehtynyt Lucas. Cityllä on parempi keskikenttä kuin Liverpoolilla. Nasri, Silva ja Navas ovat taitavia luovia pelaajia ja Yaya Toure liikkuu paljon rangaistusalueiden välillä. Toure on hieman yllättäen kolmantena liigan maalipörsissä Pool-kaksikon Suarez – Sturridge -jälkeen. Toure saattaa olla hankala pala Poolin puolutukselle.

Liverpool on pelannut selvästi kykyjensä ylärajoilla jo pitkään. Hurjan määrän maaleja takova hyökkäys on pelastanut otteluita, joissa puolustus on ollut pulassa. Pool on myös oppinut voittamaan otteluita huonommallakin pelillä heikompia vastustajia vastaan. Viime viikonloppuna Pool voitti West Hamin niukasti 2-1 Steven Gerrardin rankkarimaaleilla. Tällä kertaa huonompi peli ei riitä, ja vastassa on erinomainen puolustus.

 

Perustelut vihjeelle

City on parempi joukkue kuin Liverpool. Kotikenttä tietenkin kääntää Liverpoolin ottelun suosikiksi, mutta aivan niin paljon sen ei pitäisi olla edellä kuin kertoimet antavat ymmärtää. Unibetin kerroin 2.20 Cityn voitolle, kun tasapelillä panokset palautetaan, on hyvä.

Vihje: Manchester City – tasapeli ei peliä, kerroin 2,20 Unibet

 

Veikkaussivut | Anssi