Capital One Cup: Liverpool - Stoke 26.1.2015 klo 21.45

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 18/02/2018
Jaa tämä...

Pelaa vihje: alle 2.5 maalia, kerroin 1.90 Unibet>>

Englannin Capital One Cupissa ollaan tilanteessa, jossa ei enää tuumailla, että mitäs tähän pikkuturnaukseen panostetaan. Menossa ovat semifinaalit ja voittaja pääsee Wembleyn loppuotteluun – eli nyt joukkueet panostavat kaiken mitä löytyy. Ensimmäinen pari on Stoke ja Liverpool, ensimmäisen osan Liverpool voitti Stoken kotikentällä 1-0.

Liverpool on ollut viime aikoina hyvin epätasainen ja arvaamaton joukkue. Sen viime viikkojen peleistä löytyy hyviä, kuten kotivoitto sarjakärki Leicesterista sekä sitten huonoja, kuten 0-1 -kotitappio tahmealle Manchester Unitedille. Näiden lisäksi on sitten otteluita, joista ei oikein tiedä mitä ajatella. Muutama viikko sitten Pool pelasi kotonaan Arsenalin kanssa 3-3, ja vielä kaiken huippuna viime viikonlopun Valioliigan ottelu Norwichin kentällä. Melkomoisen hullujen tapahtumien jälkeen peli päättyi Liverpoolille 5-4. Jurgen Klopp ei takuulla ole tyytyväinen muuhun kuin pisteisiin, hurlumhei -jalkapallolla ei pitemmän päälle paljoa voiteta.

Stoke hävisi viime viikonloppuna Leicesterin kentällä 0-3, mutta tuossa ottelussa joukkue oli selvästi jo suunnannut valmistautumista tähän peliin. Stoke lepuutti Leicesterissä muutamia vakioavauksen pelaajia. Edellisellä viikolla Stoke piti Arsenalin tyystin kurissa kotikentällään, ja siitä ottelusta ehkä paremmin sai kuvan joukkueen nykytasosta.

Stoke piti palloa

Kolmisen viikkoa sitten pelatussa ensimmäisessa osaottelussa Stoke hallitsi palloa, mutta ei kuitenkaan onnistunut saamaan maalipaikkoja. Joukkueen pallonhallintaprosentti oli 64, mutta silti se sai vain kaksi laukausta maalia kohti. Kaiken kaikkiaan Stoke laukoi 15 kertaa, joten sen selvästi oli hankala päästä hyviin laukaisupaikkoihin.

Toisen osaottelun kulku lienee aikalailla se, että Liverpool kotikentällä hallitsee tapahtumia, mutta koska sen ei tarvitse voittaa ottelua, niin peli voi olla hidastempoista. Stoke on hyvä joukkue puolustamaan ja hakemaan vastaiskuilla maalipaikkoja. Stoke on tällä kaudella pelannut kahdesti Liverpoolia vastaan, kumpikin omalla kotikentällään ja kumpikin peli päättyi 0-1 Liverpoolille.

Anfield ei ole ollut Stokelle hyvä kenttä, se ei ole voittanut Liverpoolia vieraissa tällä vuosituhannella. Joukkueet ovat kohdanneet Anfieldilla 2000-luvulla kahdeksan kertaa ja Pool on voittanut näistä viisi.

Joukkueilla on jonkin verran loukkaantumishuolia. Stoken manageri Mark Hughes odottelee ottelun alle vahvistusta Ryan Shawcrossin ja Marko Arnautovicin pelikunnosta. Varsinkin Arnautovic olisi tärkeä pelaaja tällaiseen otteluun, joka on pakko voittaa. Kymppipaidalla pelaava itävaltalainen Arnautovic on ollut tällä kaudella yksi Stoken hyökkäyksen avainpelaajia, keskikentältä hän on tehnyt jo seitsemän maalia.

Liverpool prässää?

Kloppin valmentamat joukkueet, kuten nyt Liverpool, prässäävät vastustajaa aktiivisesti, joten kotijoukkueellekin voi aueta ylivoimahyökkäyksiä. Pool on viime aikoina ollut pulassa puolustuksen loukkaantumisten kanssa, mutta nyt tilanne näyttää paremmalta. Nathaniel Clyne ja Dejan Lovren ovat lähellä pelikuntoa, Martin Skrtel on vielä sivussa. Poolin hankalin loukkaantuminen taitaa olla keskikentän Philippe Coutinhon poissaolo. Danny Sturridgen loukkaantuminen on jo niin tavallista, että hänen pelaamisensa olisi paremminkin yllätys.

Ottelun voittokertoimet ovat Unibetilla niin, että Liverpool saa 1.75 ja Stoke 5.25. Tämä lienee melko hyvin kohdillaan. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.90, ja siitä voi tehdä pelin. Vaikka Liverpoolin otteluissa onkin tehty paljon maaleja viime aikoina, niin nyt kyllä pelin luonne on jotain muuta.

Pelaa vihje: alle 2.5 maalia, kerroin 1.90 Unibet>>

bet365 betsson unibet NordicBet_blue
Liverpool 1.72  1.70  1.75  1.70
tasapeli  3.80  3.70  3.80  3.70
Stoke  5.50 5.00  5.25 5.00