Loppuuko näiden NHL-pelaajien ura kauteen 2017-18

  • Sites desk
  • Teemu
  • picture: AFP
  • 09/09/2017
Share this on

NHL-kausi 2017-18 on alkamassa ensi kuussa. Joukkueet alkavat olla valmiita ja jengit valuvat pikkuhiljaa aloittamaan yhteisiä joukkuetreenejä sekä harjoitusotteluita. Kuluva kesä saattaa kuitenkin olla monelle konkarille se viimeinen rypistys, kun läpi kesän on pitänyt hikoilla, treenata ja tähdätä seuraavan kauden alkuun. Veikkaussivut.com spekuloikin tänään ketä huippupelaajista saattaa eläköityä tulevan kauden päätteeksi ja siirtyä NHL-jäiltä perhe-elämän pariin.

Joe Thornton

”Jumbo-Joe” Thornton on yksi nykyisen San Jose Sharks organisaation ikonisimmista pelaajista. 38 – vuotias veteraani on antanut harmaine partoineen kasvot joukkueelle jo muutaman kauden ajan. Miehen sopimus päättyi viime kauteen, mutta sekä pelaaja että joukkue pääsivät heinäkuussa yhteisymmärrykseen vuoden mittaisesta ja 8 miljoonan dollarin arvoisesta sopimuksesta, joka lienee miehen viimeinen allekirjoitettu pahvi. Thornton iski viime kaudella 50 pistettä, joista vain 7 oli maaleja ja niistäkin 3 tyhjään maaliin. Miehen liike on auttamatta hidasta eikä se enää ainakaan parane iän karttuessa. Onkin hyvin todennäköistä, että nuorennusleikkausta läpi käyvä San Jose organisaatio ei tarvitse Thorntonin palveluksia ensi kaudella, ainakaan jäällä.

 

ua.”’

Zdeno Chara

Slovakialainen Zdeno Chara ei ole lyhentynyt senttiäkään NHL:ssä vietettyjen vuosien varrella. Sen sijan miehen peliaika Boston Bruinsin alakerrassa on lyhentynyt tasaisesti viime aikoina. 40 – vuotias jättiläinen ei ole enää se sama alakertaa dominoiva mörkö, joka voitti Norris Trophyn kaudella 2009. Pelaajat kuten Patrick Bergeron ja Brad Marchand ovat nousemassa Charan ohitse Bostonin organisaation kasvoiksi ja samalla aikaa nuoret puolustajat syövät miehen peliaikaa. Pakit kuten Torey Krug, Brandon Carlo, ja Charlie McAvoy ovat nousemassa Bostonin puolustuslinjan ykkösnimiksi joka tarkoittaa väistämättä sitä, että Charan aika parrasvaloissa alkaa olla ohitse.

Daniel ja Henrik Sedin

Ruotsalaiset ihmekaksoset Daniel ja Henrik Sedin aloittavat lokakuussa viimeiset kautensa 4 vuoden ja 28 miljoonan dollarin arvoisista sopimuksista. Viime kausi oli ensimmäinen, kun kumpikaan veljeksistä ei johtanut Vancouver Canucksin pistepörssiä sitten vuoden 2006. Parivaljakon pistekäyrä on myös painunut suoraan alaspäin jo kaksi perättäistä kautta ja on ihme, jos laskeva trendi ei jatku myös tällä kaudella. Vancouverissa ollaan murroksen edessä, kun kanadalaisjoukkue yrittää nousta jälleen vakavasti otettavaksi joukkueeksi muun muassa nuorennusleikkauksen avulla, tähän suunnitelmaan ei sovi kovin hyvin melkein nelikymppiset kaksoset. Sedin veljekset ovat myös jo aiemmin todenneet, että miehet haluavat lopettaa uransa Vancouverissa, joten ensi kauden ja sopimuksen viimeisen vuoden päätteeksi tähän olisi oiva tilaisuus.

 

Lue myös:

VIDEO: GOLF JA JUNNUKIEKKO – EVÄÄT PATRIK LAINEEN 50 MAALIN KAUTEEN

NHL 18 PELI AIHEUTTAA KUHINAA SOSIAALISESSA MEDIASSA ITSE PÄÄTÄHTIEN TOIMESTA