Lotto

 

PeliyhtiöBonusPelaa

10 € ilmaista pelirahaa

- Ilmaiskierroksia ilman talletusta
- Täysin suomenkielinen

PELAA »

20 ilmaiskierrosta

- Ilmaiskierroksia ilman talletusta
- Täysin suomenkielinen

PELAA »

5 € ilmaista pelirahaa

- Ilmaista pelirahaa ilman talletusta
- Suomalaisille suunniteltu kasino
- Täysin suomenkielinen

PELAA »

  

Viime kierroksen lottonumerot ja tulokset

teksti-tvn-lotto-arvonnan-tulokset

 

Älä pelaa näitä lottorivejä!

Älä pelaa yleisimpiä rivejä lotossa, koska vaikka saisit 7 oikein, jää voittosumma todella pieneksi. Älä siis pelaa mitään pysty- tai vaakariviä ja vältä kaikenlaisten kuvioiden tekeminen lappuun. Suosi mieluummin suuria numeroita, koska niitä pelataan vähemmän. Koska monet lottoajat pelaavat merkkipäivien numeroita, pelataan numeroita 32 - 39 normaalia vähemmän. Suosituimmat yksittäiset lottonumerot Suomessa ovat 9, 3, 7, 5, 21, 8 ja 10. 

Suosituimmat lottorivit Suomessa ovat:

 

Lotto - Kuinka pelata?

Tavallinen 7 numeron lottorivi maksaa yhden euron. Voit valita lottonumerot joko itse tai antaa koneen arpoa ne puolestasi. Voit tehdä myös järjestelmän tai haravajärjestelmän, joissa saa valita yhteen riviin yli 7 lottonumeroa. Tavalliseen järjestelmään voi laittaa 8, 9, 10 tai 11 numeroa ja haravajärjestelmään 12, 13, 14, 15, 16, 17 tai 18 numeroa. Haravajärjestelmät ovat ns. epätäydellisiä järjestelmiä ja niinpä 7 oikein tulos ei vielä takaa päävoittoa.

 

Voittoluokat

Lotossa on 39 numeroa, joista lottokone arpoo 7 voittonumeroa ja 2 lisänumeroa. Seitsemän oikein tuloksella voittaa usein miljoonia euroa ja viimeisellä voittoluokalla eli 3+1 oikein tuloksella saa tavallisesti panoksensa takaisin. Loton voittoluokka on hieman muuttunut tänä vuonna. Nykyään lotossa arvotaan enää 2 lisänumeroa, mutta voittoluokkia on tullut enemmän. Nykyiset voittoluokat ovat: 7, 6+1, 6, 5+2, 5+1, 5, 4+2, 4+1, 4, 3+2, 3+1 oikein. Lottorivi arvotaan kerran viikossa, pääsääntöisesti sunnuntai-iltana.

Euroopan suurin lottovoitto saatiin Italiassa, kun kukaan ei ollut voittanut kahdeksaan kuukauteen SuperEnaLoton pääpottia. Bagnonesta Toscanasta kotoisin oleva voittaja kuittasi noin 147 800 000 euroa.

Lue myös nämä:

Pitkäveto
Tulosveto
Moniveto
Vakio
Keno