VIDEO: NHL:ssä tapellaan vuosi vuodelta vähemmän!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Youtube
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Peli nimeltä jääkiekko on muuttunut vuosi vuodelta teknisemmäksi ja nopeammaksi lajiksi. Pelaajien fyysistä kuntoa ja kestävyyttä on onnistuttu kasvattaman viime vuosina entistä korkeammalle tasolle. Pelin evoluution seurauksena erityisesti yksi pelaajatyyppi on menettänyt jalansijaa useiden seurojen kokoonpanoista. NHL:ssä onkin tänä vuonna entistä vähemmän profiloituneita nelosketjun tappelijoita kuin vuosikausiin.

Joukkueet ovat enemmän ja enemmän keskittyneet vahvistamaan jokaista ketjuaan pelaajilla jotka voivat luistella sekä maalata. Päivät jolloin 3-4 ketjua täydennettiin kovanaamoille, niin sanotuilla ”gooneilla”, ja joiden paras ominaisuus oli nyrkkien heiluttelu ja poliisina toimiminen ovat ohitse. Viime NHL-kaudella tilastoitiin vain 0,63 tappelua per ottelu. Se oli jo seitsemäs perättäinen kausi taalajäillä kun tappeluiden keskiarvo tippui. Tämän lisäksi yhä useampi hyökkääjä kellottaa ottelussa yli 10 minuutin peliaikoja, kun tappelijat ovat yleensä tyytyneet hyvin pieniin peliminuutteihin.

Jääkiekkokaukaloissa ajatellaankin nyt että on paljon tehokkaampaa horjuttaa vastustajaa ja lähettää heille viesti tekemällä maaleja kuin heiluttelemalla nyrkkejä. NHL:n päästettyjen maalien keskiarvo on pyörinyt viimeiset neljä kautta 5,3 maalin keskiarvossa per peli. Seurat yrittävätkin nyt keksiä keinoja miten tehdä enemmän maaleja vuosi vuodelta taitavampien maalivahtien selän taakse. Yksi keino on tietenkin keskittyä maalintekoon aiempaa laajentamalla rintamalla ja supistamalla kovanaamojen määrää joukkueen rosterissa.

Nyt kun NHL-kauden alkuun on aikaa enää 15 päivää, ja näyttää siltä tappeluita on todella ensi kaudella entistä vähemmän, niin on varmasti hyvä nostaa tunnelmaa katsomalla video NHL:n TOP 5 tappeluista. Tällaista menoa ei ehkä enää nähdä tulevaisuudessa!

Lähde: AP Sports

Lue myös:

VIDEO: NHL:n superjunnut vauhdissa!

VIDEO: Tässäkö NHL:n komein maski?

Kotimainen Liiga jatkuu jälleen tänään! Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa Suomen korkeimmalle sarjatasolle loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin myös livevedon puolella.
Osallistu kilpailuun ja ole mukana kymmenien mahtavien palkintojen arvonnassa!