Lukko - Ässät 2.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 11/02/2013
Jaa tämä...

Hurjavireinen Ässät vierailee Raumaalla.

Lukko – Ässät, merkki 2, kerroin 
Lukko – Ässät ML, merkki 2, kerroin 

Expektin kertoimet otteluun 2,10 | 4,00 | 2,85 

 

 

Jääkiekon Liiga pyörähtää ennen maajoukkuetaukoa käyntiin viimeisen kerran, iltapäivän ensimmäisessä ottelussa yhteen iskevät Raumaalla Lukko sekä vieraaksi saapuva Porin Ässät. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla kahdeksan sekä yhdeksän. Lukko voitti edellisellä kierroksella TPS:n peräti 6-2 maalein, mutta TPS:n taso kyseisessä ottelussa oli puhtaasti säälittävää tasoa. Nyt Lukko joutuu mielenkiintoiseen testiin, sillä Ässät on tällä hetkellä Liigan yksi kuumimmista joukkueista. Ässät on voittanut neljä edellistä otteluaan. Viime kierroksella Ässät voitti Pelicansin vaatimattomasti 4-0 numeroin. Ässät katkaisi viimeksi Pelicansin selkärangan jo melkeinpä ottelun ensimmäisessä erässä. Kahteen edelliseen otteluun Ässät on viimeistellyt yhteensä seitsemän maalia, joten sitä voidaan pitää hienona suorituksena.

Lukko on ollut alkukaudella Liigan yksi ailahtelevaisimmista joukkueista, sillä yksinkertaisesti syystä tai toisesta Lukko ei pysty rakentamaan itselleen minkäänlaista voittoputkea. Kuusi maalia TPS:n verkkoon oli tietenkin erittäin hyvä suoritus, mutta toisaalta Lukko on pahimmillaan ollut täysin ulkona niin maalinteon suhteen kuin itseasiassa kieltämättä myös kentän toisessa päässä. Lukon maalivahtipelikin on ollut erittäin ailahtelevaista. Tästä voidaan antaa hyvä esimerkki ottelusta Tapparaa vastaan, joka pelattiin juuri Raumaalla ennen ottelua TPS:ää vastaan. Lukon puolustus oli tuolloin kauniisti sanottuna sekaisin kuin lumipallot. Osa syy Lukon tilanteeseen saattaa olla siinä, että Lukko on paininut valtavien ongelmien kanssa sairaslistalla. Tässäkin ottelussa Lukko joutuu antamaan paljon tasoitusta Ässille, sillä Lukolta ovat edelleen sivussa esimerkiksi Petteri Nummelin, Tommi Kovanen sekä Teemu Nurmi. Listaa voisi jatkaa vielä huomattavasti pidemmällekin.

Ässät on ollut viime otteluissaan erittäin tasapainoinen ja toisekseen Ässät pääsee tähänkin otteluun oikeastaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Ässät on ollut viimeisessä neljässä ottelussa erittäin hyvä, joten pistepussikin on sitä kautta lihonut huomattavasti. Suurimpana asiana voidaan mainita ehdottomasti se, että Ässien viisikkopuolustaminen on tällä hetkellä erittäin kaunista tai oikeastaan tehokasta katsottavaa. Mielenkiintoista on myös se, että Lukko on ollut usein Ässien kanssa suurissa ongelmissa. Joukkueiden kolme edellistä kohtaamista ovat menneet Ässien nimiin. Lähtökohtaisesti Ässät on vahvoilla tälläkin kerralla.

Veikkaussivut | Tuomas