Lupaava suomalaisvahti sai NHL-seuraltaan jatkosopimustarjouksen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 07/01/2014
Jaa tämä...

Calgary Flames on tehnyt jatkosopimustarjouksen nuorelle suomalaisveskarilleen.

Joni Ortio on saanut NHL-seura Calgary Flamesilta jatkosopimustarjouksen. Qualifying offer -nimellä tunnettu sopimustarjous on niin sanotusti pakonomainen sopimustarjous, minkä joukkue tarvitsee tehdä säilyttääkseen oikeutensa pelaajaan.

Ja miksipä Ortio ei olisikaan moista tarjousta saanut. 23-vuotias suomalaisvahti pelasi nimittäin päättyneellä kaudella ensimmäiset NHL-ottelunsa vähintäänkin lupauksia antavasti. Yhdeksässä ottelussa Ortio keräsi neljä voittoa ja torjui kiekkoja 89,70 prosentin varmuudella.

[ Pudotuspelit sen kuin jatkuvat! Argentiina-Sveitsi -matsin kertoimet Nordicbetillä: 1.51 | 4.20 | 7.15. Betsaa peräti 50€ riskittömästi tästä!

AHL-jäillä Ortiolla taas kulki aivan käsittämättömän lujaa, sillä 37 pelattua runkosarjaottelua tuottivat vyölle peräti 27 voittoa. Lupaavan veskarin torjuntaprosentti oli puolestaan peräti 92,60.

Flamesin tarjoama sopimus on yksivuotinen. Mikäli Ortio ei hyväksy NHL-seuran tarjousta, tulee hänestä rajoitettu vapaa agentti. Tämä tarkoittaa sitä, että maalivahti saa neuvotella muiden joukkueiden kanssa uudesta sopimuksesta, mutta Flamesilla on aina mahdollisuus vastata muiden ehdottamiin sopimustarjouksiin.

Flamesin ensi kauden ykkösvahtina toimii suomalaisveskari Karri Rämö. Mikäli seura ei tee kesällä uusia hankintoja, toiminee Ortio kakkosvahtina Rämön vanavedessä.

Samanlaiset qualifying offer -sopimustarjoukset saivat Flames-pelaajista myös Chad Billins, Lance Bouma, Joe Colborne, Mark Cundari ja Ben Hanowski.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut