Lyon - Guimaraes 3.10.2013 | Eurooppa liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 10/03/2013
Jaa tämä...

Onko Lyon tyly isäntä portugalilaisvieraille?

Lyon – Guimaraes, merkki 1, kerroin 
Lyon – Guimaraes (+1), merkki 1, kerroin 

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,57 | 4,00 | 6,00 

 

 

Ranskan illassa yhteen iskevät Lyon sekä vieraaksi saapuva portugalaisseura, Guimaraes. Kyseessä on jalkapallon Eurooppa liigan ottelutarjontaa. Muut joukkueet tässä lohkossa ovat Real Betis sekä Rijeka. Lähtökohtaisesti Lyon on materiaaliltaan yhdessä Real Betiksen kanssa tämän lohkon suurimmat voittajaehdokkaat. Lyon jäi maalittomaan tasapeliin juuri espanjalaisia vastaan Eurooppa liigan ensimmäisellä ottelukierroksella, kun taas Guimaraes murskasi kotonaan Rijekan 4-0 numeroin. Tuosta ottelusta on kuitenkaan turha tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Nyt Guimaraes joutuu täysin erilaisen haasteen eteen.

Lyon on kotonaan pelannut äärimmäisen vähämaalisia otteluita, hienoa Lyonin osalta on se, että puolustus on toiminut, mutta maalinteon kanssa on edelleen tekemistä. Lyon on menettänyt alkukauden aikana aivan liikaa pisteitä selkeästi heikompia joukkueita vastaan, joten Eurooppa liigassa ei Lyonilla ole yksinkertaisesti varaa sortua samanlaiseen tilanteeseen. Lyonille ollaan kolmessa viime ottelussa tehty vain yksi maali, joten se kertoo siitä, että kun Lyon saa hyökkäyksessä onnistumisia, ranskalaisseuraa on erittäin vaikeaa kotonaan pysäyttää.

Guimaraes on ollut erittäin vähämaalinen joukkue Portugalin liigassa aivan kuten Lyon on ollut Ranskan liigassa, sillä Guimaraes on onnistunut tekemään seitsemään otteluun vain viisi maalia, mutta toisaalta omissakin verkot ovat heiluneet harvaan. Guimaraesille suurin ongelma on joka tapauksessa ollut se, että otteluiden kääntäminen tiukoissa paikoissa on ollut hankalaa. Kaksi voittoa kertoo siitä, että voittaminen on ollut Guimaraesille hankala käsite. Tänään vastustajan taso on kovinta mahdollista tässä lohkossa.

Veikkaussivut | Tuomas