Mäkäräinen ei peitonnut pystyammuntaa - silti olympiahistorian paras sijoitus! | Sotshi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Suomen Kaisa Mäkäräinen taisteli jälleen hurjasti olympialaisten ampumahiihdon yhteislähtökilpailussa. Valitettavasti pystyammunta tiputti naisen jälleen mitalitaistosta.

Kaisa Mäkäräinen aloitti kilpailun vahvasti johtaen joukkoa ensimmäiselle ampumapaikalle saavuttaessa. Makuuammunta sujui Mäkäräiseltä ilman pummeja, mutta kärkeä hitaampi suoritus pudotti naisen vajaan kymmenen sekunnin päähän kärjestä. 

Vaativat laskut osoittautuivat kohtalokkaiksi huippunimillekin. Norjan Tora Berger ja Venäjän Olga Zaitseva kaatuivat ensimmäisten kierrosten aikana pahannäköisesti.

Seuraavana ammuntana oli vuorossa toinen makuuammunta. Mäkäräinen saapui ammuntaan kärki joukossa. Vain Valko-Venäjän Darja Domracheva oli päässyt irtautumaan karkuteille. Puhdas ammunta petasi Mäkäräiselle hyvät asemat ja suomalainen ohitti väliaikapisteen neljäntenä. 

Mäkäräisen kohtaloksi koko olympialaisten ajan koitunut pystyammunta oli vuorossa seuraavana. Naisen suoritus oli viimeistä taulua vaille täydellinen ja näin Mäkäräinen joutui kuin joutuikin sakkokierrokselle. Ringin kierrettyään suomalaisurheilija oli kuudentena, 51 sekuntia kärjestä.

Domrachevan matkaa kolmanteen olympiakultaan ei estänyt edes viimeisen pystypaikan ohilaukaus. Tshekin Gabriela Soukalova sortui myös pummin, mutta matkasi yhtä vakuuttavasti hopealle. 

Hiihtolenkillä Mäkäräinen teki rajusti töitä ja nosti itsensä jälleen neljänneksi. Pystypaikan viimeinen laukaus petti kuitenkin jälleen tiputtaen suomalaisen ulos mitalitaistosta. Pronssista käytiin raju taistelu Saksan Evi Sachenbacher-Stehle ja Norjan Tiril Eckhoffin välillä, mikä kääntyi kirikamppailussa norjalaisyllättäjälle.

Lopulta Mäkäräinen taisteli itsensä sijalle 7. Sijoitus on suomalaisnaisten paras sijoitus ampumahiihdon olympiahistoriassa. 

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut