Manchester United on Euroopan velkaisin futisseura

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 07/11/2017
Jaa tämä...
PELAA NYT

Jalkapallojoukkueilla on usein paljon velkaa. No mitäs siitä, jos vain kassavirta riittää hoitamaan lainanhoitokulut. Joillain jättiseuroilla suuretkin velat ovat hallinnassa, toisilla sitten ei. UEFA on hiljattain julkistanut Fair play -säännöstensä mukaan seurojen velkatilanteen. Ja kukapa on Euroopan velkaisin futisseura, no tietenkin Manchester United.

Tässä UEFA:n velkalista:

1 – Manchester Unitedilla on velkaa 570 miljoonaa dollaria. Summa on noussut vuodessa 18 prosentilla, ja syy tähän on brexitin vaikutus punnan arvoon. ManU on kuitenkin erinomaisessa taloudellisessa kunnossa, se tekee eniten voittoa maailman jalkapalloseuroista. Kaudella 2015-2016 ManU kasasi rahavoittoa 711 miljoonaa taalaa, ja tämä vaikka joukkue ei pelannut Mestareiden liigaa. Ei ihme, että seura on nyt leyhyttelemässä setelitukkojaan siirtomarkkinoilla.

2 – Portugalin Benficalla on toiseksi eniten velkaa UEFA:n seuroista. Ero ManU:n on kuitenkin selvä. Benfican velkasaldo on 351 miljoonaa taalaa. Joukkueen velkaongelmien syynä on umpisurkeasti hoidettu talous viime vuosikymmenellä. Benfica on viime vuodet rajusti yrittänyt päästä eroon velastaan, jota sillä on portugalilaisille pankeille.

3 – Inter Milan on velkalistan kolmas, mutta sen näkymät ovat kaikkein surkeimmat. Joukkueelle on velkaa 352 miljoonaa taalaa, ja vuonna 2016 Inter Milan teki tappiota 78 miljoonaa dollaria. Helppo ennustaa, että perinteikäs Inter sukeltaa kohta syvälle, kun kaikki kelvolliset pelimiehet on myytävä muualle.

4 – Espanjan Valencialla on velkaa 303 miljoonaa dollaria.

5 – Barcelonan velkasaldo on 298 miljoonaa dollaria. Joukkue on onnistunut muutamassa vuodessa vähentämään velan määrää yli 40 miljoonalla dollarilla. Syy tähän on se, että Barca rikkoi tuottoennätyksensä kaudella 2015-16, jolloin joukkue teki voittoa 670 miljoonaa taalaa.

6 – Kuudes velkalistassa on yllättäen lontoolainen pikkuseura Queen’s Park Rangers. Suurin osa seuran velasta on velkaa omistajille. Joidenkin raporttien mukaan seura olisi maksanut koko velkansa.

7 – AC Milanilla on velkaa 265 miljoonaa dollaria. Kiinalaiset ostivat seuran viime vuonna 826 miljoonalla taalalla, ja siinä samassa kiinalaiset velankin hoitaakseen.

8 – Kahdeksantena UEFA:n listalla on Chelsea. Periaatteessa Chelsea on täysin velaton seura, mutta sen paikka listalla johtuu siitä, että Chelsean omistajan Roman Abrahimovichin miljardin investoinnit seuraan muuttuvat jossain määrin velaksi, jos Abrahimovich päättää myydä seuran.

Lyö vedot  Unibetille!>>