VIDEO: Venäläiskäryt jatkuvat - tennistähti kiinni dopingista

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 03/07/2016
Jaa tämä...

WTA-tenniksessä kuohuu.

Venäläinen tennistähti Maria Sharapova piti maanantaina tiedotustilaisuuden, jonka antia huhuttiin siihen suuntaan, että onko hän jopa päättämässä uraansa. Venäläisen tiedotustilaisuus sai kuitenkin dramaattisia piirteitä, sillä hän kertoi antaneensa positiivisen doping-näytteen alkuvuodesta.

Sharapova antoi positiivisen doping-näytteen Australian avointen aikana. Kyseessä on kauden ensimmäinen Grand Slam-turnaus. Venäläistähti putosi turnauksen puolivälierissä hävittyään Serena Williamsille. Sharapovahan ei ole kilpaillut tammikuun jälkeen.

Sharapova kertoi maanantaina pitämässään tiedotustilaisuudessa, että hän käry johtui WADA:n muutoksista kiellettyjen aineiden listalla. Doping-rikkomus tuli mildronaatista. Itseasiassa vain hetki sitten taitoluistelija Jekaterina Bobrova kärysi samasta aineesta. Myös ruotsalaisjuoksija Abeba Aregawi kärysi mildronaatista.

– Kaksi päivää sitten sain kirjeen kansainväliseltä tennisliitolta, jossa kerrottiin, että olin antanut positiivisen näytteen dopingtestissä Australian avoimissa. Otan siitä täyden vastuun, Sharapova sanoi.

Mildronaatti on Latviassa kehitetty lääkeaine, joka rasituksessa suojaa sydäntä hapenpuutteelta. Itä-Euroopassa sitä on käytetty varsinkin sydäninfarktin yhteydessä. Suomessa se ei ole hoidollisessa käytössä. Kokeissa on huomattu, että se nostaa testosteronitasoa.

Sharapova on WTA-tenniksen suurimpia nimiä yhdessä Williamsin kanssa. Venäläistähti on viisinkertainen Grand Slam -voittaja ja olympiahopeamitalisti Lontoosta vuodelta 2012. Sharapova on ollut parhaimmillaan myös maailmanlistan ykkönen.

 

WTA-tennis jatkuu Indian Wellsin turnauksella. Ruotsissa pelataan puolestaan Challenger-tason turnaus.

Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana ATP- ja WTA-turnausten otteluissa. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa tennisturnausten otteluista ja hankkia erinomaisen talletusbonuksen.

Lähteet: Sky Sports, Yle, Reuters

Lue myös:
Amerikkalainen teinisensaatio teki tennishistoriaa
VIDEO: Tennistähti rajussa laskussa – tiedossa valmentajan vaihto?

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa