Maribor - Celtic 20.8.2014 | Celtic jatkaa vaikka hävisi Legialle

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Maribor tuskin on niin paljon Celticiä huonompi kuin kertoimet antavat ymmärtää

Vihje lyhyesti

– Skotlantilainen Glasgow Celtic jatkaa Mestareiden liigan karsinnoissa vain siksi, koska Legia Varsova söhläsi pelaajarekisteröintien kanssa. Kentällä Celtic olisi pudonnut Varsovalle tylysti. Skotlannin liigassa Celtic on ollut murskaava, mutta se ei paljoa joukkueen tasosta kerro. Skotlannin Valioliigassa ei montaa kovatasoista joukkuetta ole.

– Maribor pääsi jatkoon edelliseltä kierrokselta voittamalla Maccabi Tel Avivin niukasti yhteismaalein 3-2. Slovenian liigassa Maribor on tällä kaudella voittanut kolme ja hävinnyt yhden.

[ Jos ottelussa tehdään maaleja, niin hyvä ehdokas ensimmäisen tekijäksi on Celticin nuori McGregor. Unibetille 100 € bonus tästä ]

– Celtic on kesällä vaihtanut manageria, englantilaisen Lennonin tilalle tuli norjalainen Delia. Kärkimies Samaras ja maalivahti Forster lähtivat muulle, uusista pelaajista ei vielä osaa sanoa mitään. Delia tuskin on saanut pelisysteemiään ajettua sisään, alkukaudesta saattaa hyvinkin tulla Varsova-pelien kaltaisia epäonnistumisia.

– Kertoimenlaskijat ovat arvioineet ottelun melko tasaiseksi – eli Celticin huomattavasti paremmaksi joukkueeksi. Celticin jatkoonpääsystä saa vain 1.44. Celtic ei voi olla noin suuri suosikki, kun ottaa huomioon miten kehno se oli Legia Varsovaa vastaan.

Vihje: tasapeli, kerroin 3,40 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Puolalainen Legia Varsova pieksi Celticin pahasti edellisellä kierroksella, mutta silti Celtic jatkaa karsintoja. Legia tuomittiin häviämään toinen osaottelu Celticin kentällä 3-0, koska se erehtyi käyttämään ottelun lopussa edustuskelvotonta pelaajaa. Pelikentällä Varsova voitti Celticin 2-0, Varsovassa Celtic oli hävinnyt 4-1. Oli siinä ja siinä että Legia ei olisi mennyt jatkoon 0-3 -tappiosta huolimatta. Celticin pelikunto on arvoitus, Skotlannin liigassa se on ollut tyrmäävä ensimmäisissä otteluissa. Se voitti St Johnstonen vieraissa 3-0 ja Dundee Unitedin kotikentällään 6-1.

Celtic on yksinäinen suuri skotlantilaisessa jalkapallossa. Sen monivuotinen kilpakunppami Rangers pelaa vielä ainakin muutaman vuoden alasarjoissa, kun se ajautui konkurssiin muutama vuosi sitten. Tilalle perustettu uusi samanniminen seura joutui aloittamaan pohjalta.

Celticillä on uusi manageri, Neil Lennonin tilalla joukkuetta manageroi norjalainen Ronny Delia. Kesällä joukkue menetti kreikkalaisen Georgios Samaraksen sekä maalivahti Fraser Forsterin. Uusia pelaajia ovat muun muassa maalivahti Gordon, keskikentän Tonev sekä kärkimies Berget.

Teemu Pukki aloitti ensimmäisen ottelun Legia Varsovaa vastaan, mutta sen jälkeen häntä ei ole avauksessa näkynyt. Ainakin Celticin kapteeni Scott Brown lienee sivussa Maribor-ottelusta.

Slovenialainen Maribor on pelannut jo neljä liigaottelua, joista se on voittanut kolme ja hävinnyt yhden. Edellisellä karsintakierroksella Maribor voitti niukasti Maccabi Tel Avivin. Kotikentällä Maribor voitti 1-0 ja vieraissa pelattiin tasan 2-2. Viime vuoden Eurooppa-liigassa Maribor pelasi samassa lohkossa kuin englantilainen Wigan, joka voisi olla hyvä vertauskohta tähän otteluun. Maribor hävisi Wiganissa 1-3, mutta voitti hieman onnekkaasti kotikentällään 2-1.

[ Tulossa varovainen peli? Jos näin on, niin kulmureita tulee vähän. Gutsille 100 € bonus tästä ]

 

Perustelut vihjeelle

On hankala arvioida joukkueiden voimasuhteita. Celtic on sen verran yksinäinen Skotlannin liigassa, että rökälevoitot eivät välttämättä kerro paljoa joukkueen tasosta. Tappiot Legia Varsovalle kertovat siitä, että joukkueella on ongelmia. Mariborin tasosta on vaikea sanoa mitään. Kertoimenlaskijat ovat tehneet tästä ottelusta tasaisen, Celticin veirasvoitolla on hieman pienempi kerroin. Edellisen kierroksen hävityt ottelut tekevät Celticistä varmaankin varovaisen. Delia tuskin on saanut omaa peliajatustaan vielä kunnolla ajettua sisään. Tasapeli vieraskentällä on Celticille hyvä lähtökohta kotiotteluun.

Vihje: tasapeli, kerroin 3,40 Bet365 

Veikkaussivut | Anssi