markkanen bulls

Markkanen aloitti Bullsin harjoitusottelut heikosti

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 10/09/2017
Jaa tämä...

Lauri Markkanen on aloittanut harjoituspelinsä Chicago Bullsin paidassa. New Orleans Pelicansia vastaan pelattu ottelu ei mennyt Markkaselta hyvin, eikä kovin hyvin koko Bullsin joukkueeltakaan. New Orleans voitti ottelun 108-95. Markkanen teki ottelussa neljä pistettä kehnolla heittoprosentilla, vain yksi yhdeksästä pelitilanneheitosta meni sisälle. Markkanen yritti kuusi kertaa kolmen pisteen kaaren takaa, ja kaikki menivät ohi. NBA:ssa kolmosen kaari on noin metrin kauempana kuin Euroopassa ja yliopistokoripallossa, joten Markkasella on vielä totuteltavaa kolmosen heittomatkaan.

Markkanen oli New Orleansia vastaan kentällä 15.29 minuuttia, levypalloja hän sai kolme ja antoi yhden korisyötön.

Chicago Tribune sanomalehti kirjoitti harjoitusottelusta otsikon, jossa todettiin Markkasen olleen heikko. Suomalaista seurataan Chicagossa paljonkin. Kauden alla odotukset Markkasesta nousivat korkealle, hänestä on jo suunniteltu jälleenrakennusvaiheen yhtä kulmakiveä.

Chicago Tribune toteaa ottelujutussaan, että Markkanen ei ainakaan ujostellut pelissä. Hän ehti olla kentällä vain 11 sekuntia, kun hän heitti ensimmäisen kolmosesta. Kuti jäi lyhyeksi.

Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg sanoi, että joukkue haluaa Markkasen olevan aggressiivinen.

”Kun hän on vapaana, niin hänen pitää heittää”, Hoiberg sanoi.

Yhden kolmosen ottelun loppupuolella Markkanen sai koriin, mutta virhe oli vihelletty aikaisemmin.

Markkanen luonnollisesti ei ollut tyytyväinen otteluun.

”Ei mennyt niin kuin ajattelumme, mutta tuntui hyvältä olla kentällä. Itseluottamuksessa ei ole ongelmaa. Heitot eivät uponneet, mutta en ole huolissani”, Markkanen sanoi haastattelussa pelin jälkeen.

Markkasen ottelutapahtumat olivat kaksi onnistunutta vapaaheittoa kahdesta yrityksestä, lay-up koriin ja syöttö takamies David Nwaban donkkiin.

Puolustuksen on ajateltu NBA-tasolla olevan Markkasen mahdollnen ongelma. Pelicansia vastaan hänellä oli heti puolustettavan liigan ehdotonta parhaimmistä, Anthony Davis sekä DeMarcus Cousins. Kumpikin tähtipelaajista pisti Chicago Tribunen mukaan Markkasen koville.

”Oli surrealistista pelata NBA-ottelua”, Markkanen sanoi pelin jälkeen.

”Hieno kokemus Laurille pelata kahta liigan parhaimpiin kuuluvaa isoa miestä vastaan”, Hoiberg sanoi.

Chicago Bullsin faniforumeilla oltiin toiveikkaita Markkasen suhteen. Markkasella oli vastassa NBA:n paras pitkien miesten kaksikko, eikä Markkanen vaikuttanut ollenkaan kehnolta. Heitto vain ei uponnut.

Alla Chicagon ja New Orleansin ottelun parhaat palat:

 

 

 

Parhaat talletusbonukset