markkanen hyökkää

Markkasen kotiavaus ensi yönä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Lauri Markkanen ja Chicago Bulls pelaavat kauden ensimmäisen kotiottelunsa lauantaiyönä. Vastustajaksi Chicagon United Centeriin tulee San Antonio Spurs. Markkasen avausottelua on Suomessa hehkutettu jo maasta taivaisiin. Markkanen teki 17 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa Bullsin hävitessä Torontossa Raptorsille 100-117.

Suomen lehdissä, verkkosivuilla ja tv-kommenteissa on nostettu esille, että Markkanen rikkoi heti ensimmäisessä ottelussaan Hanno Möttölän aikaisemman suomalaisten NBA -ottelun piste-ennätyksen. Möttölän paras lukema oli 14 pistettä ottelussa. Yle vielä nosti esille, että Markkasen avausottelu oli pisteiden valossa vielä parempi kuin kaikkien aikojen pelaajan, Michael Jordanin avausottelun pistelukema. Jordan teki omassa debyytissään vuonna 1984 16 pistettä.

Oliko Markkasen avaus sitten niin hyvä kuin Suomessa väitetään? Mitä ottelusta sanotaan USA:ssa?

Chicago Bullsia seuraavan Blogabull -sivusto totesi, että kyllä meni Markkasella hyvin. Näin hänen peliään analysoitiin:

Ensinnäkin, Markkanen sai avausotteluunsa puolustettavaksi kovan veteraanin, Serge Ibakan. Markkanen pärjäsi hyvin, hän piti Ibakan kahdeksassa pisteessä. Ibaka heitti kahdeksan kertaa ja osui vain kolmesti. Kauden alla jotkut epäilivät, että jospa Markkanen on vain taas yksi pehmeä euro-pelaaja, mutta ainakaan vielä mitään tällaista ei näkynyt. Markkanen näytti kummassakin päässä kenttää kovuutta ja levypallotaitoja.

Hyökkäyspäässä Markkanen piti Ibakaa kovilla, mutta tämähän jo tiedettiin, että hyökkäys on Markkasen vahvuus. Markkasen hyvä liike ja kolmosten heittäminen levittivät kenttää.

Markkanen teki paljon screenejä pallolliselle pelaajalla Bullsin hyökkäyksessä, ja tästä hänelle itselle aukeaa usein heittopaikka. Eikä Markkaselta muutenkaan mene kauaa löytää tilaa heitolle. Hän heittää nopeasti, ja hyppyheitossa hän pystyy hieman nojaamaan poispäin puolustajasta.

Kaiken kaikkiaan Blogabull toteaa, että Markkasen heitto ei ollut avausottelussa eritysen tarkka, mutta se kuinka 20-vuotias rookie ottaa epäilemättä heiton aina kun on paikka, on virkistävä ja hieno homma.

 

 

Parhaat talletusbonukset