Markkasen NBA -avaus huomenna

Markkasen NBA -avaus huomenna

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Lauri Markkanen aloittaa NBA -uransa perjantaina aamuyöllä Suomen aikaa, kun Chicago Bulls kohtaa Toronto Raptorsin Torontossa. Markkanen ehti pelata Bullsin kanssa kolme harjoitusottelua selvittyään pienestä selvävaivastaan. Ensimmäisessä treenimatsissaan New Orleansia vastaan Markkanen teki vain neljä pistettä surkealla heittoprosentilla. Toisessa ottelussa Clevelandia vastaan Markkanen upotti jo 18 pistettä. Seitsemästä kolmosesta neljä meni koriin. Viimeisessä harjoituspelissä runkosarjan avausvastus Torontoa vastaan Markkanen pelasi taas melko hyvin, pisteitä 13 ja levypalloja seitsemän.

Mitä chicagolaiset koripallotoimittajat ja kovan luokan Bulls -fanit sanovat Markkasesta näin kauden alla?

Markkanen kuuluu NBA:an

NBC Sportsin Vincent Goodwill totesi Chicagon ja Clevelandin harjoitusottelun jälkeen, että Markkanen näytti ottelussa kuuluvansa NBA:an.

”LeBron Jamesin puolustaminen on valtava työ aivan jokaiselle, ja se ei ollut mikään uutinen, että se oli kova homma Markkasellekin. Mutta nyt viimein hänen paljon puhuttu heittotaitonsa näkyi, eikä se ollut vain valmentaja Fred Hoibergin puhumaa legendaa. Markkanen sai vapaita heittopaikkoja, ja teki neljä kolmosta 18 pisteestään. Markkanen jopa juoksi nopeasssa hyökkäyksessä kentämn läpi ja teki kotin yhden käden donkilla, kun Chicago teki eroa Clevelandiin”, Goodwill kirjoitti.

Chicago Tribunen KC Johnson haastatteli Bullsin päävalmentajaa Fred Hoibergia viimeisen harjoitusottelun jälkeen.

”Markkasella on itsevarmuutta nuoreksi pelaajaksi, joka hakee omaa pelitapaansa. Joka kerta kun hänellä on vapaa paikka, me haluamme, että hän heittää. Hän on yksi joukkuen parhaista heittäjistä. Hän on näyttänyt sen heti kun astui kentälle”, Hoiberg sanoi. Ja tämä kertoo sen, että Markkanen ainakin saa mahdollisuutensa tehdä kovia pistelukemia.

Vasta rookie

Nimimerkki mlitney01 toteaa Chicago Bullsin faniforumilla, että Markkanen on rookie, ja se pitäsi ymmärtää.

”En halua,että Lauri pelaa yli 30 minuuttia ottelussa. Hän on rookie, ja kausi on pitkä, enkä halua hänen iskevän rookie-muuriin liian lujaa. Ja hän näytti hieman väsähtävän, kun hän pelasi kesäliigassa paljon. Haluaisin, että hän oppii NBA -pelin ja saa tuntumaa, eikä heti pala loppuun”.

BleacherReport on maalaillut sivuillaan NBA -rookieille parasta ja huonointa mahdollista kautta. Markkasen kohdalla BleacherReport kirjoittaa, että ”parhaassa tapauksessa Markkasesta tulee yksi liigan parhaista heittäjistä sekä ainutlaatuinen pisteitä tekevä pitkä pelaaja. Ei aivan Kristaps Porzingisin tasoinen urheilija, mutta yli 210 cm pitkänä hän pystyy hyökkäyspäässä tekemään samanlaisia asioita. Markkanen kehittää taitojaan luoda heittopaikkoja taka-askelilla, korille ajoilla ja muilla tavoilla. Markkanen myös pystyy puolustamaan kaukanakin korista. Hän tulee olemaan Chicago Bullsin pitkäaikainen ratkaisu voimalaiturin pelipaikalle.”

Huonoin mahdollinen skenaario

Ja jos asiat eivät mene aivan putkeen, niin BleacherReport sanoo seuraavaa:

”Markkasella tulee olemaan ongelmia fyysisyyden kanssa. Hän ei pääse yksi yhtä -vastaan tilanteissa irti puolustajastaan, eikä hän ole vahva korin alla, jossa hänellä oli levypalloissa ja blokeissa ongelmia yliopistopeleissä. Huonoimmassa tapauksessa mikään muu ei Markkaselta onnistu kuin heittäminen, ja hänestä tulee yhden tempun erikoismies.”

Markkanen saanee heti paikan Bullsin avausviisikossa. Tämä ei ikävä yllä johdu pelkästään Markkasen pelitaidoista. Aivan runkosarjan alla Bullsin pitkät miehet Nicola Mirotic ja Bobby Portis alkoivat harjoituskentällä tapella. Lopputuloksena Mirotic sairaalaan ja leikkaukseen kasvoluut murtuneina, ja Portis pitkään pelikieltoon.

Alla video Bullsin ja Cavaliersin harjoitusottelusta, jossa Lauri Markkanen teki 18 pistettä:

 

 

Parhaat talletusbonukset