Marseille - Toulouse 2.2.2014 | Ligue 1

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/02/2014
Jaa tämä...

Jatkuuko Marseillen syöksykierre Toulousen isäntänä?

Marseille – Toulouse, merkki 2, kerroin 4,76 ComeOn
Marseille – Toulouse (+1), merkki 2, kerroin 2,02 Nordicbet

ComeOnin kertoimet otteluun 1,79 | 3,40 | 4,76 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jalkapallon Ranskan liigan ottelutarjontaa, sarjataulukossa sijalla kolmetoista oleva Toulouse matkustaa Marseillen vieraaksi. Marseille löytyy sarjataulukosta kuudennelta sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on seitsemän pistettä Marseillen eduksi. Marseille on ehdottomasti perustasoltaan pykälää Toulousea edellä, mutta kotijoukkue ei ole pystynyt esittämään tasapainoisia peliesityksiä käytännössä missään vaiheessa. Marseillen mestaruushaaveet menivät kankkulan kaivoon jo heti kauden alussa. Tällä hetkellä Marseille seilaa todella omituisessa tilanteessa, sillä esimerkiksi tippuminen radikaalisesti sarjataulukossa on vain muutaman pisteen päässä. Sijalla kymmenen oleva Lorient on vain kolme pistettä Marseillea jäljessä, joten kotijoukkueen tilanne saattaa muuttua vielä tuskalliseksi, jos peliesitykset jatkuvat yhtä ailahtelevaisina.

Marseille voitti edellisellä kierroksella Valenciennesin 2-1 maalein, mutta kahden hyvän ottelun pelaaminen putkeen tuntuu olevan kotijoukkueelle vieras käsite. Marseillea voidaan edelleen pitää Ranskan liigan mittakaavassa ”suurena” joukkueena, mutta tätä menoa sekin titteli voidaan kotijoukkueen kohdalta heittää roskikseen. Viisi edellistä ottelua ovat kaiken kaikkiaan Marseillelle tuottaneet ainoastaan kaksi voittoa. Marseillen kausi on yksinkertaisesti jatkuvasti sisältänyt peliesitysten vaihteluita laidasta laitaan. Marseille on liian monessa ottelussa joutunut pistemenetyksiä kokemaan huomattavasti heikompia joukkueita vastaan. Kotijoukkueen tilannettahan voidaan verrata esimerkiksi Valioliigassa pelaavaan Manchester Unitediin. Periaatteessa loukkaantumiset eivät saa olla syynä surkeaan menestykseen, mutta on siitä huolimatta todettava, että Marseillella on suuria ongelmia poissaolojen kanssa. Tästäkin ottelusta Marseillelta sivussa on merkittävä kolmikko, Jeremy Morel, Benoit Cheyrou sekä Andre Ayew.

Toulouse on varmasti haistanut veren ennen Marseilleen siirtymistä, sillä voitolla vierasjoukkueelle avautuisi mahdollisuus nousta vain muutaman pisteen päähän esimerkiksi juuri Marseillesta! Se varmasti motivoi Toulousen pelaajia enemmän kuin tarpeeksi. Toulouse on itseasiassa kolmesta edellisestä vierasottelustaan saalistanut kaksi voittoa, joten siinä mielessä viime aikojen matkapelit ovat Toulousen osalta sujuneet vähintäänkin laadukkaasti. Toulousen mahdollisuuksia nostaa periaatteessa sekin tieto, että Marseillen maalinteko on täysin yhden pelaajan varassa. Ilman Andre-Pierre Gicgania Marseillen sijoitus sarjataulukossa olisi kaikkea muuta kuin kuudes. Marseillen ykkösmaalintekijä on viimeistellyt kymmenen maalia, mutta hänen takaa muut ratkaisijat ovatkin sitten melkoisen vähissä. Marseillen toiseksi paras maalintekijä on osunut kuudesti. Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet erittäin vähämaalisia eikä sellainen tänäänkään kaukana ole. Toulouselle tarjotut hienot kertoimet ovat syytä ottaa vähintäänkin harkintaan.

Veikkaussivut | Tuomas