VIDEO: San Jose onnistui kukistamaan Pittsburghin pakon edessä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 06/10/2016
Jaa tämä...

San Jose on voittanut Pittsburghin 4–2 vieraskaukalossa jääkiekon NHL:n finaaleissa ja kaventanut ottelusarjan 2–3:een.

Viides finaalitottelu alkoi järisyttävällä tavalla, kun vierasjoukkue San Jose iski heti ensimmäisen kolmen minuutin aikana Brent Burnsin ja Lougan Couturen toimesta taululle tilanteeksi 0 – 2.  Pittsburgh ei kuitenkaan tästä säikähtänyt vaan vain kaksi minuuttia myöhemmin pingviinit juhlivat jo Carl Hagelinin viimeistelemää 2 – 2 tasoitusmaalia. Kyllä, luit oikein, viidennen Stanley Cup finaalin viiden ensimmäisen peliminuutin aikana tehtiin neljä häkkiä, mikäli oli NHL:n finaalihistorian uusi nopeusennätys.

Tämän jälkeen tahti kuitenkin rauhoittui ja erityisesti San Josen maalivahti Martin Jones äityi hurjaan vireeseen. 26 – vuotias kanadalaisvahti venyi ottelun aikana peräti 44 Pittsburgh-pelaajan laukauksen eteen pitäen hait kiinni voitossa. Taiston tauottua Jones kommentoi NHL:n virallisella nettisivulla ” Tämä joukkue ei ole luovuttanut kertaakaan tällä kaudella, eikä tee sitä nytkään. Matka on vielä pitkä, ja tästä tulee kova kamppailu, mutta me taistelemme loppuun asti.”.

Ohessa näyte yhdestä Jonesin ottelussa esittämästä gamesaverista:

 

Kovassa iskussa ollutta Jonesia ei kuitenkaan palkittu ottelun parhaana pelaajana, vaan sen kunnian sai tehot 1 + 2 kerännyt Lougan Couture joka muun muassa alusti tämän ottelunvoittomaaliksi jääneen Melker Karlsson viimeistelemän osuman.

 

Ottelusarja siirtyy seuraavaksi San Josen kotikaukaloon, jossa Pittsburghilla on seuraava katkaisun paikka sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaan.

Lue myös:
Valtaosa eurooppalaisista NHL-pelaajista oli viime kaudella ruotsalaisia
KHL-tähdellä kovat palkkavaatimukset NHL-seuroilta

Betway mainos
Betway Spesiaali!
Betway mainos
10€ Ilmaisvetoina joka viikko
Pelaa