Martina Hingis Wimbledonin mestariksi 17 vuoden tauon jälkeen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/12/2015
Jaa tämä...

Wimbledonin tennisturnauksen naisten nelinpelimestaruuden voitti kaksikko Martina Hingis – Sania Mirza.

Sveitsiläinen Martina Hingis palasi Wimbledonin mestariksi hurjan tauon jälkeen. Sveitsiläinen on pidellyt aiemminkin maailman kauneimman tennisturnauksen mestaruuspystiä, mutta siitä on vierähtänyt peräti 17 vuotta.

Vuonna 1997 kaksinpelin ja vuosina 1996 ja 1998 nelinpelin voittoa juhlinut Hingis palasi voittokantaan nelinpelissä parinsa Sania Mirzan kanssa kaatamalla loppuottelussa myöhään lauantai-iltana Ekaterina Makarovan ja Elena Vesninan erin 5–7, 7–6 (4), 7–5.

– Tämä tuntuu ihan toiselta elämältä. Olet onnekas, jos voitat täällä kerran tai sitten olet vain onnellinen, että saat pelata täällä. Tämä saavutus on yli odotusteni, Hingis lausui ottelun jälkeen.

Hingis ei välttämättä tyydy tämän vuotisessa Wimbledonissa vain yhteen pystiin, sillä sveitsiläinen saa mahdollisuuden myös toiseen mestaruuteen, kun hän kohtaa parinsa Leander Paesin kanssa sekanelinpelin loppuottelussa Timea Babosin ja Alexander Peyan.

Hingis voitti urallaan viisi kaksinpelin Grand Slam-mestaruutta ja oli myös maailmanrankingissa ykköspaikalla. Uransa sveitsiläinen on ehtinyt lopettamaan jo kahteen kertaan. Ensimmäisen kerran näin tapahtui loukkaantumisten takia vuonna 2002 ja uudelleen vuonna 2007. Tuolloin hän syyllistyi positiiviseen doping-testiin.

Ennen paluuta tenniskentille Hingis on työskennellyt tennisvalmentajana, mutta palasi kilpakentille – mahdollisesti jopa Rion olympiakisat mielessään.

– Uskoin aina, että paluuni on mahdollinen. Ilman vahvaa uskoa en olisi voinut tulla ja pelata tällä tasolla, Hingis sanoi.

Wimbledon huipentuu miesten unelmaloppuotteluun

Wimbledonin mahtava turnaus huipentuu miesten kaksinpelin loppuotteluun sunnuntaina kello 16.00 alkaen. Kamppailussa yhteen iskevät Serbian Novak Djokovic ja Sveitsin Roger Federer. Odotettavissa on mahdollisesti yksi kaikkien aikojen tennisfinaaleista – pelasivathan Djokovic ja Federer vastakkain myös viime vuoden Wimbledonin loppuottelussa täydet viisi erää.

ATP-rankinglistan kahden kärkipelaajan välinen kohtaaminen näkyy alusta loppuun MTV Totalin urheilukanavilta ja Katsomossa.

Mikäli et ole vielä lyönyt vetoa Wimbledonin loppuottelusta, siirry tekemään omat vetosi Unibetille.

Lue myös:
Tenniksellä kasvua pelikassaan!
Rajun hyökkäyksen kohteeksi joutunut australialainen harkitsee lopettamista – ”En rakasta tätä lajia”