Mercedeksen ja Hamiltonin pokeripeli epäonnistui

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Petteri 26.5.2015

Monacon kisassa nähtiin pokeritermein todellinen ”fold” kun Lewis Hamilton ja talli päättivät ottaa miehen varikolle kun turva-auto otettiin radalle. Turva-auto tuli köröttelemään letkan eteen, kun Max Verstappen ajoi ykkösmutkassa edellä ajaneen auton perään ja siitä mutkan pehmusteisiin kovalla nopeudella. Hamilton tuli siis turva-auton perästä varikolle ja tarkoituksena oli varautua Sebastian Vettelin mahdolliseen varikkokäyntiin. Pokerikäsi oli kuitenkin ennen varikolle menoa mallia täyskäsi, mutta muuttui kahdeksi pariksi kun Hamilton päätyikin radalla kolmanneksi.

Pienestä kaikki oli kuitenkin kiinni, sillä Hamilton joutui odottamaan n. sekunnin verran varikolla ylimääräistä, kun toinen kuski tuli varikkosuoraa samaan aikaan. Jos tuota sekunnin ylimääräistä odottelua ei olisi tullut, olisi Hamilton ohittanut turva-auto linjan kenties ensimmäisenä… Oliko kyseessä salaliitto Hamiltonia vastaan vai oliko kyse ihan puhtaasta sattumasta, että näin pääsi käymään? Haluttiinko pedata voitto Rosbergille? Ja miten Vettel onnistui pitämään kuluneilla renkailla Mercedeksen takanaan? Ihmeellisiä asioita tapahtui taas Monacossa, se on selvä.

Hamiltonin ilme palkintopallilla oli kyllä näkemisen arvoinen. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, niin kai siinä kohtaa olisi voinut sanoa. Seuraavaa kisaa, Kanadan GP:tä varten tämä tietää varsin hyvää. Hamilton haluaa kuroa jälleen piste-eroa Rosbergiin, joka tuli nyt jo vaarallisen lähelle. Toivottavasti myös Kimi Räikkösen aika-ajot osuvat nappiin, nyt turpiin on tullut tallitoverilta jokaisessa aika-ajossa.