Mestarien Liigan Vihjeet ja Sarjataulukko

Mestarien liiga 2016-2017

Vaikka valmentajat sitä harvemmin sanovat ääneen, niin Mestareiden liigan voittaminen on maanosan suurseurojen tavoitelistalla selvä ykkönen. 

Yleistächamp

Mestareiden liiga on vedonlyöjälle mielenkiintoinen sarja. Karsinnoissa ja lohkovaiheessa kohtaavat usein joukkueet, jotka eivät vuosikausiin ole pelanneet vastakkain. Kuinka tällaisen otteluparin voimasuhteita voi arvioida? Hyvä uutinen on se, että vedonvälittäjät ovat arvioissaan usein yhtä paljon metsässä kuin vedonlyöjätkin.

Vedonlyöjän on Mestareiden liigan otteluita puntaroitaessa osattava laittaa myös joukkueiden kotimaiden liigat tasonsa mukaiseen järjestykseen. Jos Kreikan mestari kohtaa Belgian mestarin, niin on osattava arvioida mikä on kummankin liigan taso. Tässä avautuu vedonlyöjälle kaksinkertainen mahdollisuus löytää yliarvostettuja joukkueta. Usein entisaikojen suuruudet nykykunnosta huolimatta ovat suuren yleisön suosiossa, ja tämä näkyy vedonlyöntikäyttäytymisessä.

Samalla tavalla suositut liigat saavat tasoaan enemmän kannatusta. Valioliiga oli vuosia vedonlyöjien suosiossa, ja Valioliiga-seurat saivat Euroopan kentillä paljon vetorahaa, varsinkin brittiläisissä vetofirmoissa paikallisia seuroja pelattiin kohtuuttomasti. Jos vedonlyöjä onnistuu löytämään yliarvostetun liigan yliarvostetun joukkueen kohtaamassa aliarvostetun sarjan aliarvostetun joukkueen, niin tiedossa on loistava vetokohde.

Lyö vetoa Mestarien Liigan otteluista näillä sivustoilla:

Parhaat talletusbonukset

Kauden lähtökohdat

Mestareiden liigassa on jälleen tuttu järjestys. Barcelona, Bayern Munchen ja Real Madrid ovat selvät voittajasuosikit, ja näiden perässä seuraava kasti Juventus, PSG; Manchester City ja Atletico Madrid. Vaikka Mestareiden liigassa pelataan paljon kahden pelin pudotuspelejä, joissa sattumalla on osuutensa, niin silti Mestareiden liiga menee kähes järjestään maanosan suurseuroille. 2000-luvun alussa Porto ja Liverpool voittivat Mestareiden liigan peräkkäin, ja ne olivat jonkinlaisia yllätyksiä. Sen jälkeen lista on ollut tuttu, lähinnä Espanjan suurseuroja maustettuna Bayern Munchenilla, Chelsealla, ManU:lla ja Milanon suurseuroilla.

Tänä vuonna lohkojen arvonnassa ei sattunut tulemaan yhtään varsinaista kuoleman lohkoa. Tasaisin tämän kauden alkulohkoista lienee E-lohko, jossa pelaavat Monaco, Bayer Leverkusen, Tottenham ja ZSKA Moskova.

Barcelona on ykkösuosikki

barcelona

Barcelona on tällä kaudella ykkössuosikki Mestareiden liigan voittajaksi. Unibet antaa sille voittokertoimen 4.00. Barcelona jatkaa tällä kaudella siitä mihin se viime kaudella jäi. Luis Enriquen valmentaman ryhmän sielu on ehkä kaikkien aikojen kovin seurajalkapallon hyökkäystrio Messi-Suarez-Neymar. Keskikentältä Barcalla on edelleen Iniestan, Busquetsin ja Rakiticin kolmikko, aivan kuin jo vuosia on ollut. Barcelona hankki kesällä hieman vahvistusta joukkueeseena, ja ehkä puolustuksen nuori Samuel Umtiti on sellainen pelaaja, joka tulevaisuudessa nousee Barcan runkopelaajaksi. Vielä hän ei sitä kuitenkaan ole, tämän kauden Barca pelaa vielä samalla rungolla kuin viime kaudellakin.

Kakkosena Bayern Munchen

bayern

Bayern Munchen on Mestareiden liigan kakkossuosikki, Unibetin listoilla sen voittokerroin on 5.25. Bayernissa on tapahtunut kesäaikaan suuri muutos. Barcelonasta tullut päävalmentaja Pep Guardiola jatkoi matkaa Manchester Cityyn. Guardiola jossain määrin epäonnistui Bayernin vuosinaan. Hänet tuotiin Saksaan voittamaan Mestareiden liiga, mutta tämä jäi tekemättä. Bayern dominoi Bundesliigaa ja pelasi hienoa jalkapalloa Guardiolan käskyttämänä, mutta se kirkkain jäin puuttumaan. Bayernin uusi manageri on Carlo Ancelotti, eikä tämä ainakaan heikennä joukkuetta. Ancelotti on loistava päävalmentaja, mutta hänestä puuttuu samaa mediavetovoimaa, mitä Guardiolalla ja Jose Mourinholla on. Loppujen lopuksi tämä voi olla etu Bayernille, joukkue voi enemmän vain keskittyä pelaamaan, kun päävalmentasta ei saa otsikoita.

Ancelottia lukuunottamatta Bayern jatkaa aikalailla siitä, mihin viime kaudella jäi. Se hankki joukkueeseen Dortmundista maajoukkuetopparin Mats Hummelsin, ja tämä vielä parantaa joukkuetta muutamalla pykälällä. Nyt Bayernin puolustuksen ydin on sama kuin Saksan maajoukkueella, eli Neuer maalissa ja hänen edessään Hummels ja Boateng.

Real Madrid ja Zinedine Zidane

realmadrid

Real Madrid saa Unibetilta voittokertoimeksi 6.00. Se voitti Mestareiden liigan viime kaudella, vaikka sen kausi ei muuten erityisen häävi ollutkaan. Real saattaisi tällä kaudella pelata tasaisemman vuoden kuin viimeksi, sillä nyt se pääsee aloittamaan kauden Zinedine Zidanen kanssa ja luultavasti se myös lopettaa pelit toukokuussa Zizoun johdolla. ZZ menestyi viime kaudella manageriksi tultuaan hienosti, ehkä seuralegenda pelaajana ollut Zidane on samaa myös valmennuspuolella.

Real Madrid ei hankkinut kesällä muita merkittäviä uusia pelaajia kuin kärkimies Alvaro Moratan. Sillä on Barcan tavoin huippukova hyökkäyspää, johon on hankala löytää parannusta. Realin ydin on kaksikko Ronaldo-Bale. Ronaldo osoitti viime kaudella hieman taantumuksen merkkejä, piakkoin aika ajaa Ronaldon kiinni eikä nopeus enää ole portugalilaisen valttia. Realin keskikentällä peliä järjestää mainio kaksikko Modric-Kroos, mutta kaiken kaikkiaan Realin kokoonpano on enemmän auki kuin toisen espanjalaisen suurseuran Barcelonan. Zidanen harteilla on paljon, hänen pitäisi saada rakennettua Real Madridista Espanjan ja Euroopan ykkösseura.

Valioliigan terveiset

Manchester City on hakemassa nousua maanosan huippujoukkueiden kastiin Pep Guardiolan avulla. Viime kaudella Manuel Pellegrinin johdolla City alisuoritti. Valioliigassa se putosi mestaruustaistosta jo hyvissä ajoin, mutta Mestareiden liigassa City näytti jo orastavia merkkejä tulevasta. Viime vuoden puolivälierissä City pudotti hienosti PSG:n, mutta seuraavalla kierroksella tuleva mestari Real Madrid oli oli niukasti yhdellä maalillla parempi.

Tällä kaudella City on vahvempi kuin viime vuonna. Guardiola on hommassaan parempi kuin Pellegrini. Joukkue ei ole menettänyt runkopelaajiaan, mutta mukaan ovat tulleet muun muassa Nolito, Ilkay Gundogan, Gabriel Jesus ja Leroy Sane. Brasilian ihmenuorukainen Gabriel Jesus liittyy joukkueeseen tammikuussa. Pep Guardiola laittoi myös Cityn maalivahtiosaston uusiksi. Joukkueen monivuotinen ykkösveskari ja Englannin maajoukkueen ykkönen Joe Hart ei kelvannut Guardiolalle. Uusi mies tulee Barcasta, eli Chilen maajoukkueen Claudio Bravo. Cityn kannalta on oleellista, kuinka joukkueen kärkipään syömähampaat Sergio Aguero ja Kevin de Bruyne pysyvät iskussa. Ja miksi eivät pysyisi, Guardiola on aiemminkin saanut tähdet pelaamaan hienosti.

Mitkä sitten ovat Valioliigan mestarin Leicesterin mahdollisuudet Mestareiden liigassa? Se on edelleen viime kauden menestyksestä huolimatta pikkuseura, pienellä budjetilla. Sen kaudesta tulee varmasti raskas, joukkue pelaa melko pienellä ryhmällä Valioliigaa, Englannin cup-turnauksia ja vielä Mestareiden liigaa.

Mennyt kesä oli Leicesterille tärkeä, suurten seurojen haukat saalistivat joukkueen tähtipelaajia. Elokuun lopussa näyttää siltä, että joukkue sai N’Golo Kantea lukuunottamatta pidettyä tärkeimmät avainpelaajansa. Jamie Vardya ja Riyad Mahrezia oltiin kyllä viemässä muualle, mutta edelleen he ovat kettupaidassa.

Leicesterin alkulohko on helponlainen, joten sillä on mahdollisuudet pudotuspeleihin. Sen kanssa samassa lohkossa pelaavat kova portugalilainen Porto, muutama vuosi sitten HJK:n kanssa Eurooppa-liigaa samassa lohkossa pelanneet Club Brugge ja FC Kööpenhamina. Leicesterin jatkopaikasta saa Unibetilla kertoimeksi 1.25, varmaan lukema on alikerroin, mutta kyllä Leicester on suosikki jatkamaan. Pudotuspeleissä jokainen voitto olisi Leicesterille suuri plussa.

 

Unibetin kertoimet Mestareiden liigan voittajalle ennen lohkopelien alkamista

Barcelona 4.00 | Bayern Munchen 5.25  | Real Madrid 6.00 | Juventus 12.00 | Manchester City 13.00 | Atletico Madrid 16.00 | Leicester 61.00   Veikkaa Unibetillä

 

Sarjataulukot