Mestarien liigan lohkoarvonnassa tasaiset lohkot!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kuva: AFP
  • 28/08/2015
Jaa tämä...

 Tasaiset lohkot

Monacossa arvottiin torstaina tulevan kauden Mestarien liigan lohkot. Todelliselta kuoleman lohkolta vältyttiin tällä kertaa, sillä lohkot näyttävät alustavasti hyvin tasaisilta. Mestarien liigan tuleva kausi käynnistyy 15. syyskuuta ensimmäisen kierroksen otteluilla. Kausi huipentuu 28. toukokuuta Milanon San Sirolla pelattavaan loppuotteluun.

A-lohkossa jättiläisten kohtaaminen

Välierävaiheessa Mestarien liigasta viime kaudella pudonnut Real Madrid saa A-lohkossa vastaansa Paris Saint Germainin. Ranskalaiset tavoittelevat tulevalla kaudella vihdoin menestystä myös eurokentillä, joten Real ei tule pääsemään lohkossa helpolla. Ennakkosuosikkien ohella lohkossa pelaavat myös Ukrainan Shakhtar Donetsk sekä ruotsalainen FF Malmö.

Manchester United B-lohkon suosikki

Yhden kauden tauon jälkeen Mestarien liigan kentille palannut Manchester United on varmasti tyytyväinen lohkoarvontaan. Unitedin kovin haastaja lohkossa on viime kaudella Saksan Bundesliigassa toiseksi sijoittunut Wolfsburg, jonka vaarallinen hyökkäyspeli tulee aiheuttamaan lohkon jokaiselle joukkueelle ongelmia. Lohkon muut joukkueet ovat PSV Eindhoven ja Roman Eremenkon edustama CSKA Moskova.

HJK:n pudottanut Astana C-lohkossa

Seurahistoriansa ensimmäisen Mestarien liigan lohkovaihepaikan lunastanut kazakstanilainen FC Astana sai itselleen todella tasaisen lohkon. Helpolla Astana ei tule pääsemään, sillä Galatasaray, Benfica ja etenkin Atletico Madrid ovat todella laadukkaita ryhmiä. Diego Simeonen luotsaama Atletico on eittämättä lohkon ennakkosuosikki, mutta lohkon kakkostila on kolmen muun joukkueen ulottuvilla.

D-lohko – joko vihdoin City?

Vahvaa nousua eurooppalaiselle jalkapallohuipulle tekevä Manchester City, ei ole onnistunut menestymään vielä Euroopassa, vaikka joukkueeseen on pumpattu viimeisen 7 vuoden aikana huimia rahasummia. Alkulohkossa City saa vastaansa viime kauden finalistin Juventuksen, sekä espanjalaisen Sevillan ja saksalaisen Borussia Mönchengladbachin. D-lohko näyttää ennakkoasetelmissa kaikkein kovatasoisimmalta ja tasaisimmalta lohkolta, jossa suurseurat Juventus ja City eivät voi olla varmoja jatkopaikoistaan.

E-lohkossa jaossa vain kakkospaikka?

Hallitseva mestari FC Barcelona on E-lohkon ylivoimainen ennakkosuosikki. Valko-Venäläinen Bate Borisov joutuu lohkossa lähes mahdottoman tehtävän eteen, kun Barcelonan lisäksi lohkossa pelaavat myös AS Roma ja Bayer Leverkusen. Barcelona ottanee Lionel Messin johdolla E-lohkon voiton, mutta Roma ja Leverkusen käynevät todella verisen taistelun toisesta jatkopaikasta.

Arsenal yrittää haasta Bayern Munchenin F-lohkossa

Arsene Wengerin luotsaama Arsenal selviytyi jälleen kerran Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Alkulohkossa se kohtaa todellisen Euroopan jättiläisen, kun Bayern Munchenin tähtimiehistö lähtee tavoittelemaan lohkovoittoa. Lohkon muiden joukkueiden Dinamo Zagrebin ja Olympiacosin osa ei ole kadehdittava, sillä jatkopaikka vaatisi suoranaista ihmettä. Bayern voittanee tämän lohkon näytöstyyliin, sillä sen materiaalietu muihin joukkueisiin nähden on ilmeinen.

Chelsea tyytyväinen arpaonneensa

Valioliigan hallitseva mestari Chelsea saa G-lohkossa vastaansa Porton, Dynamo Kiovan, sekä israelilaisen Maccabi Tel Avivin. Vierasmatkat Ukrainaan ja Israeliin eivät ole takuulla helppoja Chelsealle tai Portolle, mutta lohkon ennakkosuosikeista ei ole epäselvyyttä. Sekä Chelsea että Porto haluavat menestyä tulevalla kaudella myös Euroopassa, ja ainakin joukkueiden pudotuspelipaikat näyttävät etukäteisarvioissa varmoilta.

H-lohko huipputasainen

Playoff-karsinnoissa Monacon pudottanut Valencia on ennakkoarvioissa H-lohkon ykkössuosikki. Lohko on kuitenkin tasainen, sillä Zenit, KAA Gent ja Lyon taistelevat kaikki tiukasti jatkopaikasta. Gentin jatkopaikka olisi kuitenkin hienoinen yllätys, sillä lohkon muut joukkueet ovat pelaajamateriaaliltaan ja resursseiltaan belgialaisia edellä. Valencia ja Lyon ovat lähellä jatkopaikkoja tässä lohkossa.

Kuka vie himoitun pystin?

Tulevasta Mestarien liigan kaudesta voidaan odottaa jälleen huippumielenkiintoista. Hallitseva mestari FC Barcelona on ykkössuosikki turnauksen mestariksi tälläkin kaudella, mutta yksikään joukkue ei ole onnistunut aikaisemmin puolustamaan mestaruutta onnistuneesti. Barcelonan ykköshaastajat ovat Bayern Munchen ja Real Madrid. Mestaruuden lipuminen tämän kolmikon ulkopuolelle olisi hienoinen yllätys.

Ranskalainen PSG ja englantilainen Manchester City ovat mielenkiintoisia seurattavia. Kumpikin joukkue on saanut öljymiljardööriensä rahojen avulla menestystä kotimaidensa sarjoissa, mutta euromenestys on tähän mennessä kiertänyt molempia seuroja. Sekä PSG:tä että Cityä voidaankin pitää potentiaalisina mustina hevosina, vaikka seurojen materiaalien kovuus ei tulekaan kenellekään enää yllätyksenä.

Unibetin voittajakertoimet:

FC Barcelona – 4,00

Bayern Munchen – 5,50

Real Madrid – 6,50

Chelsea – 10,00

Manchester City – 13,00

PSG – 16,00

Manchester United – 18,00

Arsenal – 21,00

Atletico Madrid – 21,00

Juventus – 29,00

Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana eri jalkapalloliigojen tapahtumissa kauden alusta loppuun.

Lue myös:
Manchester City lyönyt kaupat lukkoon Wolfsburg-tähdestä?

Arsenal-pelaaja on kyllästynyt sokeisiin tuomareihin!

unibet