Mestiksen sarjajärjestelmä julki - karsinnat tulevat takaisin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: MESTIS

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 27.5.2015

Jääkiekon Mestiksen sarjajärjestelmä kaudelle 2015-2016 on julkaistu. Ensi kaudelle tiedossa on muutamia muutoksia. Sarjan pelimäärät tulevat tulevalle kaudelle laskemaan ja aina yhtä mielenkiintoiset karsinnat palaavat Mestiksen kuin myös Suomi-sarjan välille.

Mestiksessä pelaa tulevalla kaudella 12 joukkuetta, jotka pelaavat nelinkertaisen sarjan. Jokainen joukkue tulee näin ollen runkosarjassa pelaamaan 44 ottelua. Joukkueet on jaettu lisäksi kolmeen välisarjalohkoon, jotka pelaavat kaksinkertaiset välisarjat (6 ottelua). Jokaisessa välilohkossa on neljä joukkue. Kokonaispelimääräksi muodostuu näin ollen 50 kamppailua.

Välisarjalohkot ovat:

Kiekko-Vantaa, LeKi, Peliitat ja TUTO

Hermes, JYP-Akatemia, KeuPa HT ja RoKi

Hokki, Jokipojat, SaPKo ja Jukurit

Runkosarjan päätteeksi kahdeksan parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin, jotka pelataan samalla kaavalla kuin päättyneellä kaudella. Sijoille 9. ja 10. jääneiden joukkueiden kausi päättyy runkosarjaan.

Mestiksen kaksi viimeistä joukkuetta joutuvat karsimaan paikastaan Mestikseen Suomi-sarjan voittajan ja toiseksi sijoittuneen kanssa. Karsintaottelut tullaan pelaamaan paras seitsemästä -tyylillä. Mestiksessä viimeiseksi jäänyt saa vastaansa Suomi-sarjan voittajan ja toiseksi viimeinen kohtaa puolestaan toiseksi jääneen.

Jos Jukurit nousee Liigaan ensi kauden jälkeen, niin siinä tapauksessa Suomi-sarjan voittaja pääsee automaattisesti mukaan Mestikseen.

Mestiksen runkosarja alkaa 16. syyskuuta ja päättyy 12. maaliskuuta. Mestari on selvillä viimeistään 22. huhtikuuta.

Lähde: Mestis