Miami Dolphins - New England Patriots 7.9.2014 | Aliarvostettu Dolphins ja kestosuosikki Patriots

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/07/2014
Jaa tämä...

Patriots on suosikki, viime vuonna Dolphins voitti vastaavan ottelun

Vihje lyhyesti

– New England Patriots on selvä suosikki Miami Dolphinsia vastaan, vaikka ottelu pelataan Miamissa. Viime kaudella Miami voitti vastaavan ottelun, vaikka joukkue oli täysin sekaisin ”työpaikkakiusaamisskandaalin” vuoksi. Hyökkäyksen linjamies Incognito oli ”kiusannut” nuorempaa linjamiestä Martinia sen verran pahasti, että Martin häipyi joukkueesta. Skandaali oli etusivuilla pitkään ja Dolphins tuomittiin mädäksi joukkueeksi.

– Dolphins oli kuitenkin mukana pudotuspelitaistossa loppuviikoille saakka, vasta kaksi viimeistä viikkoa pudotti sen ulos jatkopeleistä. Dolphins on epäsuosittu joukkue, kun taas Patriots on mestari-valmentaja Bill Belichnikin ja tähti-QB Tom Bradyn ansiosta ainainen yleisön ja vedonlyöjien suosikki.

– Viime kauden ongelmien vuoksi Miamin hyökkäyksen linja on mennyt aikalailla uusiksi. Nyt mukana on viisi rookie-pelaajaa, tämä saattaa kuitenkin olla selkeä parannus. QB Ryan Tannehill pelasi viime vuonna hyvän kauden, vaikka joutui säkitetyksi peräti 58 kertaa.

[ Gutsin kerroin Miamin voitolle 2.64. Gutsille 100 € bonus tästä ]

– Patriotsin joukkueesta suurin kysymysmerkki lienee tähti-tight end Rob Gronkowskin pelikunto. Gronk istui sivussa lähes koko viime kauden, nyt on siinä ja siinä, että onko Gronk mukana jo avauskierroksella. Ja jos on, niin missä kunnossa? Onko peliote kadonnut pitkän loukkaantumisen vuoksi?

– Patriotsin julkkis-supertähti-QB Tom Brady on jo 37-vuotias ja jossain kohdassa iän täytyy alkaa näkyä. Brady ei ole koskaan juossut itse pallon kanssa ja aina välttänyt kontaktia, joten ehkä hän säästeliäästi vieläkin on huippupelaaja. Bradyn panos on joukkueelle elintärkeä, hän on jo vuosia kuljettanut Belichnikin hyökkäystä.

Vihje: Miami +4, kerroin 1,90 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

New England Patriots on vedonlyöjien suuri suosikki. Jatkuva menestys ja supertähti-pelinrakentaja Tom Brady saavat aikaan sen, että Patriotsin puolesta on helppo lyödä vetoa. Sen vastustaja Miami Dolphins taas on viime vuodet ollut varmaankin yksi vähiten suosituista joukkueista. Menestystä ei ole tullut eikä joukkueen pelissä ole aikoihin ollut minkäälaista glamouria. Viime kaudella vielä Dolphins vedettiin pahasti lokaan rankan syrjintätapahtuman seurauksena. Hyökkäyksen linjamies, jo kymmenisen vuotta NFL:ssä pelannut Richie Incognito oli sen verrna brutaalisti henkisesti pahoinpidellyt toista hyökkäyksen linjamiestä Jonathan Martinia, että Martin lähti joukkueesta ovet paukkue. Tapaus sai suurta julkisuutta USA:ssa ja Dolphins yleisesti tuomittiin mädäksi joukkueeksi.

Dolphinsilta ei ole syytä odottaa kummempaa kautta, ja toisaalta Patriots on selkeä suosikki pudotuspeleihin, mutta silti Miami saa kotikentällään tasoitusta neljä pistettä ja se on liikaa. Viime vuoden joulukuussa Patriotsia vastaan kotikentällään Miami lähti otteluun suosikkina, vaikka juuri silloin kohu joukkueen ympärillä olin pahimmillaan. Miami vielä voitti ottelun 24-20.

[ Alle 46.5 pistettä on kelpo veto. Gutsille 100 € bonus tästä ]

Miamin hyökkäyksen linjassa on peräti viisi rookie-pelaajaa, mutta tuskin se paljon kehnompi on kuin viime vuoden linja, joka kärvisteli Martin-Incognito -ongelmansa kanssa. Miamin pelinrakentaja Ryan Tannehill on aliarvostettu, viime kaudella hän heitti liki 4000 jaardia, vaikka pelasi umpisurkean hyökkäyksen linjan takana. Miami oli viime kaudella aivan loppuviikoille mukana tappelemassa pääsystä playoffseihin. Dolphins hävisi kaksi viimeistä otteluaan ja se maksoi pudotuspelipaikan. Joukkueen peli hajosi loppukaudella raskaan kauden päätteeksi. Ensimmäisten 14 pelin aikana Miami hävisi kuusi kertaa ja näistä neljä tappiota oli kolmella pisteellä tai vähemmällä.

Viime kaudella New England Patriots voitti 12 runkosarjaottelua. Lopulta Denver Broncos pudotti sen konferenssifinaalissa 26-16. Viime kaudella Patriotsilla oli pahoja ongelmia hyökkäyksen loukkaantumisten ja muiden poissaolojen kanssa. Kova tight end Rob Gronkowski oli sivussa lähes koko vuoden, ja nyt hänen pitäisi ola pelikunnossa. Aivan varmaa Gronkin pelaaminen Miamia vastaan ei ole. Patriots hankki kesän aikana tight end Tim Wrightin, joka viime kaudella pelasi läpimurtovuotensa. Wright on hyvä heittopeleissä, hänestä tulee hyvä lisä Patriotsin hyökkäykseen on Gronk mukana tai ei. Viime kaudella New Englandin laitahyökkääjäosasto oli melko ohkainen, tälle kaudella se hankki Carolinasta Brandon LaFellin. Hän ei ole huippupelimies, mutta vankentaa kuitenkin Patriots-hyökkäystä. Pelinrakentaja Tom Brady on jo 37-vuotias, joten montaa vuotta Bradylla ei enää ole aikaa uuden Super Bowl -sormuksen hankkimiseen. Patriots-puolustus hankki kesällä kovan laitapuolustajan Darrelle Revisin, joten ennestäänkin kova New Englandin puolustus on vahva edelleen.

 

Perustelut vihjeelle

Miami saa enemmän kuin potkumaalin tasoitusta, ja se on Dolphinsille kotikentällä liikaa. Patriots on kova joukkue, yksi vankka Super Bowl -kandidaatti, mutta sen hyökkäys ei ole tyystin vakuuttava. Viime kaudella se yskähteli ajoittain, eikä siihen juurikaan ole tullut parannuksia. Gronkowski olisi terveenä ollessaan kova plussa, mutta hänen pelikuntonsa on vielä hieman kysymysmerkki.

Vihje: Miami +4, kerroin 1,90 Bet365

Veikkaussivut | Anssi