Miami Heat - San Antonio Spurs 13.6.2014 | Spurs murskasi Heatin toissapäivänä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/12/2014
Jaa tämä...

Edellisessä ottelussa Spurs teki peräti 71 pistettä ensimmäisellä puoliajalla

Vihje lyhyesti

– San Antonio murskasi Miami Heatin kolmannessa ottelussa. Puoliajalla ottelu oli jo 71-50. Miami puolusti kotikentällään ottelun alun surkeasti ja Spurs upotti lähes kaikki heittonsa. Yhtä kehnoa ottelua Miami tuskin pelaa toista kertaa. Varsinkin kun tappio antaisi San Antoniolle kaksi mahdollisuutta kotikentällään katkaista finaalisarja.

– Kolmannen ottelun hahmo oli Spursin laituri Kawhi Leonard, joka heitti uransa korkeimman pistemäärän 29 ja samalla puolusti tehokkaasti Heatin supertähteä LeBron Jamesia. Miamin joukkueesta löytyi epäonnistumisia. Mario Chalmers heitti viisi kertaa ja kaikki ohi, ja Chris Bosh sai aikaan vain neljä heittoyritystä.

– Viime vuoden finaalisarjassa oli samanlainen tilanne. Spurs voitti reilusti kolmannen ottelun ja siirtyi 2-1 -johtoon. Silti Heat voitti mestaruuden. Joukkueet tuskin ylireagoivat edellisen pelin voittoon, kaikki muistavat viime kauden.

– Heat lienee joukkueista parempi, vaikka kotiedun ansiosta Spurs on suosikki mestariksi. Kotikentällään Heat on selvä suosikki, ja koska joukkue takuulla on latautunut, niin sen voitto viiden ja puolen pisteen tasoituksella on hyvä peli.

Vihje: Heat -5.5, kerroin 1,92 Betsafe

 

 

Lähtökohdat otteluun

San Antonio otti kovan vierasvoiton finaalisarjan kolmannessa ottelussa luvuin 111-92. Sarja oli jo kääntymässä Miamille sen voitettua toisen ottelun Spursin kotikentällä, mutta San Antonio onnistui kuittaamaan ja viemään kotiedun takaisin itselleen. Neljäs ottelu on hyvin tärkeä. Yksikään joukkue ei ole nousut voittoon oltuaan 1-3 tappiolla. Jos Spurs voittaa neljännen ottelun, sillä on kaksi mahdollisuutta kotikentällään viedä mestaruus.

Miamin puolustus oli kolmannen ottelun alussa olematon, Spurs pelasi melkein itsekseen. Se heitti 21:stä ensimmäisestä heitosta 19 sisään. Ensimmäisen puoliajan heittoprosentti oli uusi finaaliennätys, 75.8 prosenttia.

Viime vuoden finaalisarjassakin kolmas ottelu oli Spursin murskavoitto, jonka jälkeen Heat oli Spursia voiton 1-2 perässä. Joukkueet muistavat viime vuoden tilanteen, eikä kukaan ylireagoinut viime ottelun jälkeen.

”En ajattele viime vuotta lainkaan tässä vaiheessa. En ajattele viime vuoden kolmatta tai neljättä finaaliottelua ollenkaan. Nyt on eri juttu ja minua ajatteluttaa vain huominen ottelu”, Spursin valmentaja Popovich sanoi.

Heatilla oli kolmannessa ottelussa pahoja ongelmia. Chris Bosh sai aikaan vain neljä heittoyritystä, vaikka hän teki 18 pistettä niin ensimmäisessä kuin toisessakin ottelussa. LeBron James yritti yksin saada Spursin etumatkan kiinni, tuloksena seitsemän pallonmenetystä. Mario Chalmers heitti kaikki viisi heittoaan ohi.

Heatin valmentaja Spoelstra vaatii pelaajiaa oppimaan edellisen ottelun virheistä, ja tuskin kokenut mestarijoukkue toiste on yhtä kehno.

San Antonio ei ollut kovin tyytyväinen kahteen ensimmäiseen otteluun, mutta kolmannessa se näytti, että kun kaikki sujuu niin sen hyökkäystä ei pysäytä edes Miami Heat.

”Viimeinkin pelasimme ottelun, jossa kaikki oli kohdallaan. Eikä pelkästään 48 minuuttia vaan juuri niin kauan kuin pystyimme. Teimme kaiken minkä olimme suunnitelleet ja aiomme tehdä sen uudestaan”, joukkueen tähtilaituri Tim Duncan sanoi.

 

Perustelut vihjeelle

Heat on takuulla latautunut joukkue. Neljäs ottelu on heille melkein kuin finaalisarjan viimeinen ja ratkaiseva. Heat lienee joukkueista parempi, vaikka Spurs onkin mestarisuosikki kotiedun turvin. Heatin tasoitus -5.5 on pelattava.

Vihje: Heat -5.5, kerroin 1,92 Betsafe

Veikkaussivut | Anssi