Suomen tennismaajoukkuepelaajan ura ohi!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 21/04/2018
Jaa tämä...

Suomalainen tennis kokee jälleen yhden menetyksen.

Suomalainen tennis kokee lyhyen ajan sisään toisen menetyksen. Jo pitkään lukuisista loukkaantumisista kärsinyt Suomen Davis Cup -joukkueen vakiokokoonpanoon kuuluva Micke Kontinen on päättänyt lopettaa tennisammattilaisen uransa.

– Tiedän pelilliset kykyni ja tason, jolla pystyisin pelaamaan ja mihin rankingiin se tällä hetkellä suunnilleen riittäisi, mutta kroppani ei vain tunnu kestävän tämän lajin huipulla pelaamisen vaatimia fyysisiä rasituksia. Olenkin päättänyt nyt, yhdessä tukijoukkojeni kanssa, lyödä hyökkäyslyönnin kohti uusia haasteita, Kontinen kertoi Suomen Tennisliiton tiedotteessa.

– Haluan kiittää perhettäni sekä Suomen Tennisliittoa ja kaikkia muita tukijoitani kaikesta avusta ja tuesta, jotka ovat tehneet tästä matkasta mahdollisen, Kontinen jatkoi.

Hän toivoo jatkavansa ainakin liigapelien parissa sekä Suomessa että ulkomailla.

– Tämä on suuri takaisku suomalaiselle tennikselle, mutta harmi ennen kaikkea Mickelle itselleen, kun kroppa estää lahjakkaan pelaajan uran kehittymisen. Kiitämme Mickeä Davis Cup -edustuksista ja toivotamme hänelle onnea uusiin haasteisiin, Suomen Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho sanoi.

Kontinen selviytyi loppuotteluun Vierumäen ITF Futures -turnauksessa vuonna 2010. Parhaimmillaan Micke on sijoittunut ATP-maailmanlistalla sijalle 355 syyskuussa 2014.

Jarkko Nieminen lopettaa myös uransa

Suomen tenniksen ehdoton ykköspelaaja Jarkko Nieminen lopettaa uransa tähän kauteen, joten suomalaisessa tenniksessä menossa ovat erittäin ikävät ajat. Nieminen kertoi päätökseen alkukesällä. Hän pelaa vielä Aasiassa hakien pelituntumaa ennen uransa viimeistä turnausta, Tukholman avoimia.

Tunnetuimpien suomalaisten pelaajien uran loppumiset tarkoittaa myös sitä, että Suomessa pelattavien Tampereen Aamulehti Openille ja Helsingin IPP Openille tarvitaan uusia vetonauloja.

Vuoden 2013 Tampere Openissa Kontinen selviytyi puolivälieriin, jossa hän hävisi Viron Jürgen Zoppille kolmessa erässä.

Tennismaailmassa tällä viikolla pelataan WTA- ja Challenger -tason turnauksia. Ensi viikolla ATP-tennistä pelataan Metzissä ja Pietarissa. Sitä seuraavalla viikolla vuorossa ovat Kuala Lumpurin ja Shenzhenin turnaukset.

Tenniskausi lähenee kaiken kaikkiaan loppuaan, sillä takana ovat kaikki Grand Slam -turnaukset ja suurin osa myös Masters 1000-luokan turnauksista. Suomalaisittain mielenkiintoisimmat turnaukset ovat kuitenkin vielä edessä, sillä Tukholman avoimet ja Helsingin IPP Open pelataan loppuvuoden aikana.

Peliyhtiö Unibet lähettää live stream -palvelussaan ilmaiseksi valtavasti tennistä.

Lähde: Tennisliiton tiedote

Lue myös:
VIDEO: US Open päättyi serbialaisjuhliin!
VIDEO: Naisten US Openille yllätysmestari!