NHL-kausiennakko: Joko on Minnesota Wildin aika?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • 19/01/2018
Jaa tämä...

Minnesota Wild pelasi viime kaudella koko historiansa parhaan runkosarjan napaten 49 voittoa ja 106 pistettä. Joukkue lähtikin Stanley Cup pudotuspeleihin kovin odotuksin, mutta seinä tuli vastaan jo ensimmäisellä kierroksella St. Louis Bluesin muodossa.

Joukkue ei varsinaisesti rellestänyt siirtomarkkinoilla vaan se luottaa siihen, että viime vuodesta tuttu korkeaoktaanin hyökkäys, kova puolustus ja loistava maalivahti peli tuottaisi tällä kaudella jälleen tulosta.

Cullen sisään – Haula ulos

Wildin ehdottomasti mielenkiintoisin kesähankinta on konkari Matt Cullen, joka on pelannut seurassa aiemmin vuosina 2010-13. Cullen tuo joukkueeseen voittamisen kulttuuria ja johtajuutta jota mies kävi kartuttamassa Pittsburgh Penguins paidassa menestyksekkäästi. Cullen pystyy myös 19-vuoden NHL-kokemuksellaan opettamaan nuorille pelaajille mitä se vaatii, että menestyy NHL:ssä. Muut tulijat: Marcus Foligno ja Tyler Ennis.

Minnesota on vuosien varrella tullut tutuksi joukkueena, jossa on vahva suomalaisedustus. Ensi kaudella joukkueesta kuitenkin puuttuu väkevä porilainen työjuhta Erik Haula, joka siirtyi laajennusdraftin yhteydessä Las Vegasiin. Sitä miten Haulan poissaolo paistaa Minnesotassa on vaikea arvioida. Haula on nuoreksi pelaajaksi jo kokenut konkari, joka pystyi välillä tekemään yllättäviäkin ratkaisuja ja maaleja. Mies ei kuitenkaan saavuttanut Wildissä ehkä sitä parasta potentiaaliaan. Muut lähtijät: Jason Pommenville ja Marco Scandella.

Arvoitus nimeltään Bruce Boudreau

Minnesotan päävalmentajan pestissä toisen kauden aloittava Bruce Boudreau on nyt kovan haasteen edessä. Valmentaja on tullut tunnetuksi loistavan runkosarja koutsina mutta pudotuspeli floppina. Boudreau on johdattanut joukkueensa jo yhdeksän kertaa pudotuspeleihin mutta peräti viisi kertaa pelit ovat loppuneet ensimmäisellä kierroksella ja vain kerran mies on päässyt joukkueineen aina kolmannelle roundille asti. Tämä ei varmasti ole se kehitys mitä valmentajalta odotetaan organisaatiolta tai mieheltä itseltään. Nähtäväksi jää mihin mies yltää keväällä.

Mikko Koivu ja Mikael Granlund

Kapteeni Mikko Koivu ja viime kaudella lopullisen läpimurron tehnyt Mikael Granlund ovat tällä kaudella paljon vartioita. Fanit odottavat Koivun johdattavan joukkueen menestykseen ennen kuin ikä alkaa painaa turkulaisen jalkaa. Granny sen sijaan sai Wildilta niin makoisen sopimuksen, että seura odottaa saavansa rahoille vastinetta illasta toiseen. Koivun tehot viime kaudella 18 + 40 = 50 ja MG:n 26 + 43 = 69.

Miten Minnesota Wild tulee menestymään?

Minnesota pelaa hyvin mielenkiintoisessa Central Divisionassa jossa seuran suurimmat kilpakumppanit kärkipaikan sijoituksista ovat St. Louis Blues ja Nashville Predators. Onkin hyvin todennäköistä, että Minnesota ja St. Louis Blues kohtaavat jälleen ensi vuonna pudotuspeleissä josta Wild voi vielä revanssikiukulla mennä jatkoon. Mutta mitä sen jälkeen? Iskeekö Boudreau kirous jälleen kerran? Vai Johdattaako Captain Finn joukkojaan jäällä yhtä vakuuttavasti kuin golfkentällä:

Lue myös:

PITTSBURGH PENGUINS MENETTI MONTA AVAINPELAAJA – SE EI KUITENKAAN PYSÄYTÄ MESTARUUSJUNAA?

LOPPUUKO NÄIDEN NHL-PELAAJIEN URA KAUTEEN 2017-18