Monella suomalaiskiekkoilijalla on asevelvollisuus suorittamatta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 24/03/2018
Jaa tämä...

Moni nuori suomalainen jääkiekkoilija lähtee yhä nuorempana ja nuorempana Pohjois-Amerikkaan tavoittelemaansa unelmaan ja ammattilaisuraa NHL:ssä. NHL:ssä pelaakin tällä hetkellä melko huikea määrää suomalaisia.

Suomen lakiin on kuitenkin kirjattu sellainen seikka, että jokaisen suomalaisen nuoren miehen tulisi suorittaa asevelvollisuus eli käydä armeija tai tuttavallisemmin intti. Iltalahden haastatteleman armeijan Urheilukoulun valmennuspäällikön Jari Karinkannan mukaan Pohjois-Amerikassa ja Kanadassa kiekkoilee tällä hetkellä noin 15 nuorta tai vähän vanhempaakin jääkiekkoilijaa joilla on intti käymättä. ”Toivottavasti tämä suma alkaa jossain vaiheessa purkautumaan” Karinkanta sanoo.

Suomalaisista NHL-tähdistä Mikko Koivu ja Mikael Granlund ovat viimeisimmät asevelvollisuuden suorittaneet pelaajat. Minnesota Wildin kaksikko suoritti intin vuonna 2011 jolloin Koivu oli jo 28 – vuotias. Granlund sen sijaan oli mies parhaassa iässä 18 – vuotiaana. Karinkanta kuitenkin ottaisi pelaajia mielellään tasaiseen tahtiin suorittamaan asevelvollisuutta, koska se on kaikilla edessä ennemmin tai myöhemmin.

Nimekkäimmät vielä asevelollisuutta lykäneneet suomalaiset ovat varmasti vastikään mammuttidiilin tehnyt Florida Panthersin Aleksander Barkov ja viime kevään Stanley Cup voittaja Teuvo Teräväinen. Muita Pohjois-Amerikassa kiekkoilevia armeijan vielä väliin jättäneitä pelaajia ovat muun muassa:

Erik Haula

Olli Juolevi

Kasperi Kapanen

Joonas Korpisalo

Juho Lammikko

Esa Lindell

Olli Määttä

Julius Nättinen

Teemu Pulkkinen

Mikko Rantanen

Rasmus Ristolainen

Vili Saarijärvi

Suomalaisten suosikkilajia jääkiekkoa on tänään tarjolla taas kotimaisen Liigan muodossa peräti kuuden ottelun voimin. PeliyhtiöVeikkaushuone tarjoaa otteluihin hyvät kertoimet, ja Veikkaussivut.com vielä paremmat vihjeet!

Lue myös:

VIDEO: Näin koripalloparketti vaihtuu jääksi muutamassa tunnissa

VIDEO: Ronaldolla pysyy pallo hallussa myös pelkissä alushousuissa