Miro Heiskanen vielä kauden HIFK:ssa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 17/02/2018
Jaa tämä...

Miro Heiskanen pelaa vielä seuraavan kauden SM-liigaa HIFK:ssa. Dallas Stars varasi Heiskasen viime kesän draftissa ykköskierroksen kolmantena, mutta nyt Starsin GM Jim Nill ilmoitti, että Heiskanen ei tule vielä tänä syksynä harjoitusleirille.

 

Osasyy Dallasin päätökseen oli varmasti myös se, että Heiskanen on parhaillaan loukkaantuneena. Hän sai CHL-ottelussa Muncheniä vastaan iskun päähänsä, ja tästä seurasi aivotärähdys. Dallas aloitti harjoitusleirinsä aiemmin tällä viikolla, ja Heiskasen nimi oli lisättynä loukkaantuneiden pelaajien listaan.

Dallasilla on ilmeisesti ollut joka tapauksessa aikomus edetä Heiskasen kanssa hitaasti, eikä hän ilman loukkaantumistakaan välttämättä olisi ollut mukana harjoitusleirillä.

Dallasilla on rosterissa jo kahdeksan pakkia, joilla on tälle kaudelle sopimus. Kesällä joukkue hankki Marc Methotin takalinjojen vahvistukseksi. Stars hankki muutenkin kesällä kovan luokan vahvistuksia, Methotin lisäksi joukkueeseen tulivat maalivahti Ben Bishop sekä vapaat agentit Alexander Radulov ja Martin Hanzal.

Viime kaudella Heiskanen pelasi HIFK:ssa 37 ottelua ja teki niissä viisi maalia. Hän oli mukana myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa viime talvena. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Heiskanen oli mukana niin viime kuin edellistalvenakin. Vuoden 2017 kisoissa Heiskanen voitti syöttöpörssin, vaikka pelaakin puolustajana. Pistepörssissä hän oli kakkonen Kristian Vesalaisen jälkeen.

Lätkäfanit voivat odottaa Heiskasesta kiintotähteä NHL:ään, häntä on verrattu niin Niklas Lidströmiin kuin Scott Niedermayeriinkin.

 

 

 

Parhaat talletusbonukset