Missä seuroissa nämä Liigatähdet nähdään ensi kaudella?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/08/2015
Jaa tämä...

KUVA: Liiga

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 8.6.2015

Kotimaisen jääkiekon SM-sarjan Liigan kauden 2015/16 alkuun on aikaa enää reilu kolme kuukautta. Syyskuun 11. päivänä alkavaan runkosarjaan osallistuu tulevalla kaudella peräti 15 joukkuetta, kun uutena seurana mukaan hyppää Mestiksen kestomenestyjiin kuulunut Kouvolan KooKoo. Liigapelaajien omatoimisten kesätreenien ollessa kovimmillaan on hyvä tarkastella, minkälaisia muutamia nimiä on vielä vapailla markkinoilla ilman sopimusta.

VAIN VEIKKAUSSIVUILTA: GUTSIN 20€ ILMAISVETO NHL -FINAALIIN

Puolustajat:

Yksi puolustusosaston nimekkäimmistä vapaista pelaajista on Leijonista ja KHL:sta tuttu konkari Mikko Mäenpää. 32- vuotias puolustaja pelasi viime kauden JYP:ssä, mutta on tällä hetkellä vapailla markkinoilla. Kokeneelle hyvälle peruspakille luulisi riittävän kysyntään, mikäli palkkapyyntö ei ole kohtuuton.

Toinen kokenut liigajyrä ilman sopimusta on Markus Seikola, 33. Viimeiset kaksi kautta TPS:n riveissä pelannut puolustaja on kärsinyt urallaan loukkaantumisista, mutta on nyt saanut itsensä jälleen kuntoon. Mikä tahansa joukkue, saisi Seikolasta itsellensä kokemusta takalinjoille.

Viime kaudella Rauman Lukkoa edustaneen Mikko Kousan tilanne on myös vielä auki, mitä voidaan pienenä yllätyksenäkin. Vuosikausia Liigan puolustajien eliittiin kuulunut Kousa pelasi vaikeahkon Jokeri vuoden jälkeen jälleen hyvän kauden Lukon riveissä. Maajoukkue ja KHL kokemusta omaavalle 27- vuotiaalle puolustajalla pitäisi olla ottajia, mikäli jatkosopimusta ei synny Lukon kanssa.

Hyökkääjät:

Yksi Tampereen Tapparan pelinsieluihin lukeutuva hyökkääjä Josh Green on myös tällä hetkellä sopimuksettomassa tilassa. Mies ei loistanut viime kaudella runkosarjassa, mutta kevään pudotuspeleissä mies osoitti jälleen arvonsa taiteluvoimallaan ja hyvänä aloittajana. On vaikea kuvitella näkevänsä 37- vuotiasta Greeniä pelaamassa suomessa muualla kuin Tapparassa. Edessä voikin olla ulkomaat tai uran lopettaminen.

Nuorella Juuso Ikosella, 20, on myös edessään sopimukseton tilanne viime kauden tapaan. Urallaan kaksi kertaa yli 25 pistettä kaudessa nakuttaneella, ja Leijonia eri ikäkausiluokissa edustaneella tulevaisuuden lupauksella ei kuitenkaan luulisi olevan vaikeaa seuran löytymisen kannalta. Kulunut kausi päättyi Jyväskylässä JYP:n riveissä.

Entä mitä tekee Ilveksessä viime kaudella vakuuttavasti esiintynyt Vojtech Polak? Kiekkoelämää ympäri maailmaa kokenut Polak tehtaile tupsukorvien riveissä viime kaudella 37 pistettä 47 ottelussa. Tänä vuonna kolmekymppisiä juhlivalle Tšekille löytyy varmasti ottajia, jollei Ilves saa pidettyä miestä Tampereella.

 

Lue myös:

Minne menet TPS kaudella 2015–2016?

Jatkavatko Kärpät mestaruuskulkua myös ensi kaudella?