Mitä isot edellä, sitä pienet perässä - AHL:n All-Star-peli myös maaliennätykseen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Sinustako kerroinkunkku?

kerroinkunkku/

AHL:n tähdistöottelussa hemmoteltiin yleisöä maaleilla.

Grand Rapids Griffinsin Teemu Pulkkinen oli lännen joukkueen avauskentällisessä viime yön AHL:n All-Star-ottelussa. Hän summasi ottelussa tehot 1+1, laukoi seitsemän kertaa kohti maalia ja esiintyi muutenkin edukseen.

Lännen joukkue voitti maalikarkelon lopulta 14-12 ja ainoa syy, miksei matsissa päästy ihan isoveli NHL All-Star-pelin maalilukuihin, oli parempi maalivahtipeli, varsinkin lännen joukkueella.

Maalivahtien keskimääräinen torjuntaprosentti oli noin 74 % ja lännen maalivahdit torjuivat peräti 80 % idän laukauksista, mikä nousi lopulta koko ottelunkin ratkaisevaksi tekijäksi. Itä vei nimittäin laukaisutilaston 59-40.

Illan hahmo oli Utica Cometsin Jakob Markström, joka torjui peräti 16/18 laukausta ja valittiin ottelun ykköstähdeksi. Markströmin torjuntaprosentti oli peräti 89 %.

Vertailuna: NHL All-Star-matsin heikoimman veskarin, Pittsburgh Penguinsin Marc-Andre Fleuryn 56 % torjuntateho olisi tarkoittanut Markströmille 7-8:aa päästettyä maalia. Tuolloin länsi olisi hävinnyt ottelun ja matsin maaliennätys olisi ollut vielä NHL:n vastaavaakin isompi.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut