Case Jokerit - Naurattaako Narria? | SM-liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/03/2018
Jaa tämä...

Jokerit sai eilen luvan pelata SM-liigaa alkavalla kaudella, mutta mihin hintaan?

Jokerit on osa SM-liigaa myös alkavalla kaudella. SM-liigan osakkaat päätyivät eilen illalla ratkaisuun, joka on herättänyt ihmisissä tunteita sekä puolesta että vastaan. Taloudellisesti tämä ratkaisu oli SM-liigan kannalta paras mahdollinen, mutta ymmärrettävää on myös se ajattelumalli, että nyt olisi SM-liigalla ollut erinomainen hetki näyttää niin sanotusti hauista ja potkia Jokerit ulos liigasta jo alkavalta kaudelta.

Tällä hetkellä on käynnissä eri urheilumedian edustajien välillä arvailukisa siitä, mikä oli tuo summa, jonka Hjallis Harkimo joutui pulittamaan, jotta sai oman seuransa mukaan alkavalle kaudelle. Ilmeisesti summa ei noussut ennakoituun 8 miljoonaan euroon, mutta halvaksi tämän sotkun paikkaaminen ei Hjallikselle siltikään tullut. Urheilulehti ja muutamat muut arvelivat summan pyörivän noin 4 miljoonan euron paikkeilla. Hjallis maksoi, koska Hjalliksen oli pakko maksaa.

Harkimo on tänään kertonut eri medioissa olevansa tyytyväinen sopimuksen ehtoihin, joka varmasti pitää paikkaansa. Tuskin kukaan haluaisi olla tilanteessa, jossa joutuisi marssimaan jääkiekkojoukkueen pukukoppiin kertomaan, että tänä vuonna ei sitten pojat pelejä olekkaan tiedossa. Jos Hjallis ei olisi suostunut maksamaan vaadittua summa, Jokerit ei pelaisi SM-liigaa alkavalla kaudella. Spekulaatioita summan maksajasta on myös esitetty. Hartwall Areenan ostaneet venäläismiljardöörit tuskin edes huomaisivat, jos 4 miljoonaa euroa lähtisi pankkitililtä, mutta tällä hetkellä kyseiset herrat eivät  Jokereita omista, joten ainakin lähtökohtaisesti nämä rahat lähtevät Harkimon lompakosta.

Mitä tästä koko sotkusta lopulta jäikään käteen?

Hjallis Harkimo sohlasi tilanteen pisteeseen, jossa joutui selkä seinää vasten muiden SM-liigan osakkaiden armoille. Käytännössä koko ajan on ollut tiedossa, että rahalla tilanne selviää, mutta todennäköisesti Hjallis tällaista virhettä ei enää toiste tule tekemään.

Jokerit pelaavat vielä ensi kauden SM-liigaa, joka on erinomainen asia koko liigalle ja erityisesti Jokereille itselleen. Mielenkiinnolla odotan vastustajien fanien reaktioita tulevissa Jokereiden vierasotteluissa. Jokerit varsinaisesti ei ole tähänkään asti ollut se SM-liigan sympaattisin joukkue, joten odotettavissa on, että esimerkiksi HIFK:n fanileiristä saattaa olla luvassa jonkinlaista kuittailua.

Kolmas pointti tässä sotkussa on Kalervo Kummolan rooli. Kummola on paijannut Hjallista ja Jokereita jo vuosien ajan. Tiedossa on, etteivät muut SM-liigan osakkaat hyväksy tätä. Kummola käveli Jokereiden KHL-siirrossa täysin SM-liigan yli ja tämä tulee todennäköisesti kostautumaan Kalelle itselleen. SM-liigan puheenjohtaja Hannu Penttilä onkin kertonut, että Jääkiekkoliiton kanssa tullaan käymään todella vakavia keskusteluja liiton ja Kummolan roolista tässä Jokereiden KHL-sotkussa. Kummolan aika suomalaisen jääkiekon Stalinina on toivottavasti käymässä vähiin.

Huojentavaa on, että kyseinen draama saatiin lopultakin päätökseen. SM-liiga käynnistyy 12. syyskuuta, joka tulee yllättävän nopeasti. Keskittykäämme loppukesä joko grillaukseen tai tulevan kauden spekulointiin, mutta jätetään vastaavanlaiset episodit pois.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @OskariVillanen