Amerikan lempilajin baseballin ykkösliiga MLB on merkillinen sarja. Ensin joukkueet pelaavat huiman tiivistahtisen runkosarjan. Huhtikuun alun ja lokakuun alun välillä jokainen joukkue pelaa 162 ottelua.

mlbValtaisan runkosarjan jälkeen seuraan nopea pudotuspelivaihe, wild card ottelu on kerrasta poikki, sitten pelataan divisioonavälierät, divisioonaloppuottelu ja viimein ”World Series”. MLB kutsuu loppuottelua juhlavasti ”Maailman ottelusarjaksi”, vaikka baseballin urheilullinen kiinnostus on maailmanlaajuisesti vähäinen. Vetomarkkinoilla MLB on kyllä alkanut saada jalansijaa. Pelaajat pitävät MLB:stä ja oikeastaan kaikki vedonvälittäjät kotimaista Veikkausta myöten tarjoavat kertoimia MLB-sarjaan.

Baseballissa korostuu yhden pelaajan, pitcherin, panos. Ulkopelissä muut kentällä olevat tekevät hommansa, ammattilaiset MLB-tasolla eivät juurikaan tee virheitä. Joka joukkueen ulkopelaajat ottavat kopit pois ja polttavat juoksijat pesille, joskus harvoin pelaajat ottavat näyttävän kopin ja pääsevät uutislähetyksiin. Baseball-ottelu kulminoituu pitcherin ja lyöjän väliseksi taisteluksi. Aloittava pitcher pelaa useimmiten viidesta kuuteen vuoroparia, jonka jälkeen syöttökummulle astelee vaihteleva määrä vaihtosyöttäjiä. Vedonlyöjän on osattava tunnistaa pitcherin ja vaihtopenkin taso. On osattava myös katsoa viimeaikaisten pelien läpi, hyville picthereille tulee huonoja jaksoja ja toisinpäin. Tärkeä statistiikka on pitcherin ERA, eli se kuinka monta juoksua pitcher antaa per yhdeksän vuoroparia.

Joukkueiden sisäpelissä on jonkin verran eroja. Toisissa joukkueissa on enemmän lyöntikanuunoita kuin toisissa. Yksi lopputuloksiin vaikuttava tekijä on myös se, että kaikki baseball-stadionit eivät ole samanlaisia. Jotkin stadionit ovat niin sanotusti hitter’s park, kun toiset ovat pitcher’s park. Hitters parkilla kentän muodosta tai muusta johtuen tehdään enemmän pisteitä kuin pitcher’s parkilla.

 

 

MLB -kauden 2016 ylivoimainen voittajasuosikki on Chicago Cubs. Cubsin heikko kohta on oikeastaan vain se, että sillä on ollut tapana epäonnistua. Nyt joukkue on saanut uusina pelaajina kovatasoisia voittajatyyppejä, joten ehkä takavuosien alisuorittaminen on historiaa. Joukkueen merkittävimmät uudet pelaahat ovat Jason Heyward, John Lackey ja Ben Zobrist. Varsinkin Cardinalsista tulleen Heywardin kaappaaminen oli hieno temppu. Hän ei pelkästään ole erinomainen vahvistus Cubsin joukkueeseen, vaan samalla kuin Cubs vahvistui niin National Leaguen keskilohkon kova kilpakumppani St Louis Cardinals heikentyi.

Cubs voitti mestaruuden edellisen kerran vuonna 1908, eli seuraava mestaruus on Cubs -kannattajille käytännössä ensimmäinen. Putki ilman mestaruusjuhlia on jo käsittämättömän pitkä, joukkue on kuitenkin perinteikäs. Täksi kaudeksi kasattu joukkue saattaa olla paras Cubs moneen moneen vuosikymmeneen

Cubsin jälkeen tulee lista joukkueita, joiden kaudenalusrankkaus on aikalailla tasoissa. Tähän ryppääseen voi lukea Washington Nationalsin, Los Angeles Dodgersin, Toronto Raptorsin ja Kansas City Royalsin.

Washington Nationals oli yksi viime kauden suurimpia suosikkeja, mutta joukkue murtui ennakko-odotusten alla. Lopulta Nationals ei päässyt edes pudotuspeleihin, National Leaguen itälohkon paikan vei New York Mets. Nationalsin Bryce Harper pelasi viime vuonna loistavan kauden, ja hän on mukana edelleen. Nats nappasi kiistakumppani Metsiltä Daniel Murphyn, ja hänestä Washingtonissa voi olla apua. Nats on kauden alla varmaan yhtä hyvän tuntuinen kuin viime vuonnakin, joten ehkä nyt se nousee lohkonsa kärkeen.

Los Angeles Dodgers hakee jo neljättä perättäistä NL:n länsilohkon voittoa. Tämä kausi voi kyllä olla paljon kovempi kuin muuutama aikaisempi. Kiistakumppanit Giants ja Diamondbacks ovat vahvistuneet, ja Dodgersilla on jo nyt ruuhkaa sairastuvalla. Seuralla on rahaa ja laaja pelaajaryhmä, joten se kyllä pärjää loukkaantumisongelmien kanssa varmaan paremmin kuin muut joukkueet.

Dodgersin joukkueessa on mielenkiintoinen tulokas Japanista. Kenta Maede oli loistava pitcher Japanin liigasssa, mutta miten käy nyt MLB:n lihaskimppuja vastaan. Maeden onnistuminen helpottaisi huomattavasti ankeaa loukkaantumistilannetta.

Toronto Blue Jays katkaisi viime kaudella pitkän putken, jonka aikana se ei päässyt play offseihin. Blue Jays voitti American Leaguen itälohkon. Tämä kausi saattaa olla lyöjä-ässien Jose Bautistan ja Edwin Encarnacionin viimeinen Torontossa, joten joukkue saattaa tämän sesongin jälkeen taas vaipua keskikastiin. Täksi kaudeksi joukkue on saanut takaisin pitcher Marcus Stromanin, viime kausi Stromanilta meni lähes kokonaan loukkaantuneena. Toisaalta Toronto menetti toisen pitcher -ässän David Pricen.

Kansas City Royals menetti kauden alla Johnny Cueton ja Ben Zobristin, mutta kyllä viime kauden mestari on silti jälleen yksi suosikeista. Cueto ei ollut viime kauden loppupuolella kovinkaan häävi pelaaja, joten hänen menettämisensä tuskin kirpaisee.

MLB:n mestarikertoimet Unibetilla huhtikuun lopulla.

Chicago Cubs 6.00 

Washington Nationals 11.00

LA Dodgers 13.00

Toronto Blue Jays 13.00

Kansas City Royals 13.00

 

 

Näistä bonuksista apua vetoihin

  • no
  • Peliyhtiö
  • Nappi
  • Luokitus bonus