Lauantaina selviää Suomen jalkapallomaajoukkeen MM 2018 karsintalohko!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Vuoden 2018 jalkapallon MM-kisojen karsintalohkot arvotaan lauantaina Pietarissa. Arvontatulos voi olla Suomelle pahimmassa tapauksessa painajaismainen ja sysätä kerta rysäyksellä Suomen arvokisahaaveet jälleen parilla vuodella eteenpäin.

Sen enempää piruja maalaamatta seinälle on täysin tosi asia että tulevasta MM-karsinnasta tulee Suomelle varmuudella vaikea. Huuhkajien maailmanrankingsijoitus on laskenut viimeisen vuoden aikana kuin lehmän häntä (peräti 35 sijaa) ja pudottanut Suomen karsintojen arvonnan vitoskoriin. Rankingsija 90 ja vitoskori ovat niin huono saavutus Huuhkajille, ettei edes Suomen pitkäaikainen maajoukkuepäällikkö Lennart Wangel muista koska Suomi olisi ollut viimeksi arvontojen vitoskorissa. Veikkaussivut kuitenkin tietävät kertoa Wangelille, että Suomi on ollut viimeksi viidennessä arvontakorissa vain neljä vuotta sitten vuonna 2011, kun arvottiin joukkueet vuoden 2014 MM-kisojen karsintoihin. Aika ilmeisesti kultaa muistot?

Mitä sitten on odotettavissa?

Arvontakoreja nopeasti silmäiltäessä on helppoa eritellä minkälainen arvontatulos olisi Suomelle hyvä arvontatulos ja mikä pahin mahdollinen vaihtoehto.

Tätä arvontatulosta Palloliitto ja Erkki Alaja toivovat kädet ristissä:

Wales

Bosnia ja Hertsegovina

Serbia

Färsaaret

Suomi

Andorra

Tämä tulos taas saisi Palloliitonväen näkemään painajaisia karsintojen jälkeisestä rankingsijoituksesta:

Saksa

Ranska

Ruotsi

Turkki

Suomi

Kazakhstan

MM-arvonta siis suoritetaan huomenna lauantaina, ja itse karsinnat alkavat syksyllä 2016. Jokaisesta lohkosta suoraan kisoihin pääse vain lohkovoittaja. Sen lisäksi kahdeksan parasta lohkokakkosta pääsevät jatkokarsintaan. Lohkoja arvontaan yhteensä yhdeksän, joista seitsemässä on kuusi joukkuetta ja kahdessa viisi.

Lue myös:

Liiga-veskarin ura jatkuu Italiassa!

Video: Tässäkö jääkiekkohistorian parhaat maaliselostukset?

jvg nights