MM-Blogi: Maalinteko tökkii edelleen – onneksi on Rinne!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • 05/11/2015
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Kimmo   11.5.2015

 


JÄÄKIEKON MM-KISA BLOGI

 

Vaikeuksien kautta voittoon, parempaakin on nähty

Huolimatta kiusallisesta pistemenetyksestä, saattoi ottelu Valko-Venäjää vastaan olla juuri se piristysruiske, jota Suomen hyökkäyspeli on tarvinnut. Kolmannen erän ketjukokeiluissa Kemppainenkin pääsi hetkittäin näyttämään kiekollista osaamistaan 5-5 pelissä. Ylivoimalla kokeiltiin välillä jopa Jarkko Immostakin.

Jääkiekon MM-kisat on kova koulu kokeneemmallekin valmentajalle. Ei ehkä mene kauaakaan, kun Jalonen hoksaa, että meillähän on joukkueessa todistetusti toimiva tehokaksikko Donskoi-Kemppainen. Tästä ei olisi enää pitkä matka siihen johtopäätökseen, että joukkueen tehottominta sentteriä ei kannata väkisin peluuttaa koko ajan. Kontiola tai Immonen kolmosen keskelle ja Hytönen neloseen. Ykkösketjuun Ruutu-Donskoi-Kemppainen ja alkaa häkki heilua! Kakkoseen Aaltonen Donskoin tilalle.

No oli miten oli, Suomi kuitenkin nousi vaikeuksista voittoon ja kohtasi tavallaan todellisuuden. Pelkällä Rinteellä ei voi pärjätä. Nyt maalinteko-ongelma on selvästikin tiedostettu myös Leijonajohdossa ja asialle varmasti tehdään jotain. Ratkaisumalleja kyllä löytyy muitakin kuin minun esittämäni, mutta tärkeintä on, että huomataan ongelmat ja reagoidaan niihin. Tähän asti on vain kehuttu joukkueen hyviä fiiliksiä, jotka toki ovat myös tärkeitä.

_________________________________________________

MM- Gallup Mitä mieltä olet?

[interaction id=”55507311e09194647396b019″]

Venäjää vastaan Suomella on sikäli uusi tilanne, että lähdemme ensi kertaa näissä kisoissa otteluun altavastaajan asemasta. Se on perinteisesti sopinut Suomelle huomattavasti suosikin asemaa paremmin, joten jään jännityksellä seuraamaan kuinka käy. Toivoisin Leijonilta edes pieniä muutoksia kahteen ensimmäiseen ketjuun, tai edes ykköseen.

Joka tapauksessa maalit tulevat olemaan kortilla. Vaikka Sergei Bobrovski imaisikin Slovakiaa vastaan yhden naurettavan hörpyn jalkovälistä, on hän kiistatta yksi maailman parhaista veskareista, eikä Venäjän puolustuskaan aivan paperia ole. Lisäksi, kun katsotaan Venäjän hyökkäyspotentiaalia, ei ole vaikea arvata kummassa päädyssä kiekko viihtyy enemmän.

Kolmos- ja neloskentältä, sekä alivoimalta tullaan tarvitsemaan valtavaa venymistä, joten silläkin osastolla on oltava parhaat mahdolliset vääntäjät kehissä. Hytönen ja Louhivaara voitaisiin nostaa mukaan kokonpanoon ja tiputtaa Komarov alempiin kenttiin raatamaan. Mikäli Leijonat taistelee Venäjältä yhdenkin pisteen, alan taas uskoa mitaliin. Voitolla alkaisi kulta taas siintää silmissä.

Veikkauspuolella on ollut hiljaista. Yllätyksiäkin on sadellut, mutta ei minun laariini. Suomi-Valko-Venäjä oli minulla tulosvedossa 0-0 joten ei osunut, vaikka hajulla olinkin. Yhdistelmäveikkaus tosin elää vielä. Siinä oli suomelle tasuri V-Venäjää vastaan ja USA-Slovakia-matsista myös tasuri. 30 Euroa sillä lohkeaisi, jos tuo toinenkin osuu.

Kassa on jo hiipunut sen verran, että olen taas muutaman euron tappion puolella. Osumia siis odotellaan jo kiivaasti. Puolet pelikassasta on käytetty ja voittoa on tullut 44 % koko kassasta. Ei siis aivan katastrofi, mutta setä tahtoo lisää.