MM-Blogi: Kyyneleet on pyyhitty – on loppulaskun aika

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Kimmo   18.5.2015

 


JÄÄKIEKON MM-KISA BLOGI

Jääkiekon MM-kisat ovat ohi ja on aika summata lopputulokset. Oma suoritukseni veikkaajana oli suurin piirtein Leijonajoukkueen luokkaa. Palautusprosenttini oli 71 %, josta annan itselleni arvosanan 7. Saman arvosanan annan myös Leijonille ja suurin piirtein samasta syystä. Suoritus oli Leijonillakin 70 %:n luokkaa.

Nuo pelaajat pelasivat kyllä mielestäni ysin arvoisesti omaan taitotasoonsa nähden, mutta arvosanaa tiputtaa Leijonajohdon kyvyttömyys tunnistaa ongelmia ja valita rooleihin sopivia pelaajia. Neloskenttiä tuosta pelaajajoukosta olisi saanut tusinan verran erilaisia, mutta toimivaa ykköskenttää niistä ei saanut millään ilveellä.

_________________________________________________

MM- Gallup Mitä mieltä olet?

[interaction id=”5555c14840f2c57e0412391b”]

[interaction id=”555451a8e091946473b402e1″]

[interaction id=”55544f61e091946473b3f667″]

Kisoihin olisi ollut tarjolla sellaisia maalinsylkijöitä kuin Palola, Granlund ja Koivu. Lisäksi joukkue, joka hävisi kaikki kaksinkamppailut NHL-tähtiä vastaan oman maalin edessä, ei huolinut NHL-joukkueen ykköspakkia Ristolaista riveihinsä. Peluutuksesta ihmetyttää lähinnä, ettei Kemppaista ja Donskoita edes kokeiltu samassa kentässä ja ettei Kontiolaa missään vaiheessa laitettu huilaamaan.

Oikeus kenties voitti…

Finaalia katsellessa tuli väkisin mieleen, että kenties siellä kuitenkin olivat oikeat joukkueet vastakkain. Kanadan pyöritys oli sitä luokkaa, että tämänkertainen Leijonaryhmämme ei olisi tuon jälkeen löytänyt ulos hallistakaan ilman kompassia. Ihan sama miten olisi kokoonpanoja muokannut. Tuollaiseen peliin pystyviä pelaajia ei Suomella yksinkertaisesti ollut kuin kentällisen verran paikalla. Tämä tarkoittaa lyhyellä matikalla, että kiekko olisi pyörinyt Suomen päässä 7/8 peliajasta.

Mitalit ratkaistiin näissä kisoissa melko tarkkaan ennakkoarvioiden mukaan. Ykköskorin joukkueet Venäjä ja Kanada ratkoivat kullan kohtalon ja kakkoskorin joukkueet USA ja Tshekki väänsivät pronssista. Ruotsi ykköskorista ja Suomi kakkoskorista jäivät nuolemaan näppejään.

Kanadan kiistaton ylivertaisuus näissä kisoissa oli silmiinpistävää. Viimeksi olen nähnyt tuollaista hallintaa Neuvostoliiton punakoneen aikoihin. Ilman Bobrovskin huippupeliä Kanada olisi jyrännyt Venäjän finaalissa kaksinumeroisin luvuin.

Kanadan joukkue saavutti kisoissa kultaa ilman tappioita ja sai miljoonan Sveitsin Frangin suuruisen rahapalkinnon. Ikimuistoisen finaalin jälkitunnelmissa uskoisin tuollaisen pikkusumman päätyvän johonkin sopivaan hyväntekeväisyyskohteeseen, sillä tuollaiset summat eivät NHL-tähtiä juurikaan sytytä.

Positiivinen päätös kisoille suomalaisittain tuli, kun Pekka Rinne valittiin kisojen parhaaksi maalivahdiksi. Valinnasta voidaan toki olla montaa mieltä, mutta kyllä Rinne varmasti merkitsi enemmän Suomen joukkueelle kuin muiden maiden veskarit omilleen. Ilman Rinnettä Suomi olisi tuskin yltänyt edes puolivälierään saakka.