MM-ennakko: Mitaliveikkaus - Kanada ylivoimainen suosikki!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/02/2013
Jaa tämä...

Perjantaina alkaviin MM-karkeloihin lähtee vain yksi ja ainoa suuri suosikki, Kanada. Veikkaussivut povasi tulevaa ja pisti kisojen mitalit jakoon.

 

Perjantaina ne siis alkavat, jääkiekon MM-kisat nimittäin. Vielä on aikaa hetki keskittyä spekuloimiseen ja ennakointiin. Mitalimaiden ja tulosjärjestyksen povaaminen kuuluu luonnollisesti asiaan.

Veikkaussivujen Micke Suopuro perkasi artikkeleissaan jo Suomen äärimmäisen mielenkiintoisen maalivahtitilanteen ja yleiset ennakkoasetelmat Leijonien kisaurakan suhteen. 

Totuus on totta kai se, että Suomi lähtee kisoihin altavastaajan asemasta. Se suurin suosikki löytyy muualta. Veikkaussivut pisti kisojen huippumaat ruotuun ja arvioi voimasuhteita karnevaalien alla. 

Mikäli kisajoukkueiden pelaajistot eivät ole vielä painautuneet elävästi verkkokalvoille, voi muistia virkistää helpoiten täältä. Lohkojaot ja otteluohjelman taasen voi kurkistaa tästä.

Näin käy MM-kisoissa: 

1. Kanada

Ylivoimainen ennakkosuosikki numero yksi. Kanadan kohdalla ei ole tarvetta keskittyä pelitapakeskusteluun. Tähtipelaajia vilisevä lauma on yksinkertaisesti täynnä niin tolkuttoman kovia yksilöitä, että pienet asenneongelmatkaan eivät ryhmää hetkauta.

Steven Stamkos ja Glaude Giroux tähdittävät itseoikeutetusti ykkösketjua. Paljon puhuvaa on se, että neloskentälliseen vaahteralehdillä on varaa heittää Jeff Skinnerin ja Ryan O’Reillyn kaltaisia taitureita.

2. Ruotsi

Ruotsi koki viime keväänä valtaisan pettymyksen kotikisoissaan, kun se pullahti ulos mitalipeleistä häviämällä puolivälierissä Tshekille. Tällä kertaa joukkue ei vilise tähtipelaajia, mutta nivaska on silti äärimmäisen laadukas. 

Kaikki viittaa siihen, että tänä vuonna länsinaapurimme on myös henkisesti valmis kohtaamaan kotikisojen paineet. Joukkue on koottuja täysin kisoja silmällä pitäen. Viimeiset EHT-pelit lupailivat ryhmän kannalta hyvää.

3. Suomi

Kyllä, Suomi ottaa mitalin. Osaltaan Leijonat saavat tästä kiittää otteluohjelmaansa ja sitä, että kovemmasta Tukholman lohkosta vastustaja kohdataan vasta välierissä. Viime kevään puolivälieriäkamppailu Yhdysvaltoja vastaan toistuu suurella todennäköisyydellä, ja myös tällä kertaa Suomi tulee olemaan vahvempi.

4. Venäjä

Yksi asia ei ole muuttunut viime vuodesta mihinkään. Venäjä tulee luottamaan koviin yksilöihinsä tälläkin kertaa. Hallitsevan mestarin kohdalla huomionarvoisinta on se, että nyt nuo yksilöt eivät kiidätä joukkuetta menestykseen. 

Venäjä etenee kyllä mitalipeleihin, mutta finaaliin tai mestaruuteen asti ei itänaapurillamme riitä eväitä, Ilja Kovalchukista tai NHL-maalivahdeista huolimatta. Pelitavallisesti ryhmä on täysin väärillä raiteilla. 

5. Tshekki

Tshekki kuuluu ehdottomasti kisojen kärkimaiden joukkoon. Laadukkailla NHL-miehillä varustettu ryhmitys taistelee varmasti äärimmäisen tiukasti paikasta mitalipeleistä. Yksittäisissä peleissä, yksittäisessä turnauksessa kaikki onkin mahdollista. Vahvasti vaikuttaa kuitenkin siltä, että Tshekkien omasta lohkosta löytyy nivaskaa vieläkin kovempi vastus puolivälieriin.

6. Yhdysvallat 

Nopea vilkaisu Yhdysvaltojen miehistöön antaa positiivisen kuvan. Tarkempi tarkastelu paljastaa ryhmän NHL-miehet kauniistikin ilmaistuna kirjoittamattomiksi korteiksi. Jenkkien ryhmä on jälleen kerran tasapaksu, ja huomattavasti viime keväistä ryhmää heikompi.

Ja jos yksilötaso ei ole kunnossa, ei tähtipaidoilta ole sopinut suuria joukkueenkaan suhteen odottaa.

7. Slovakia

Kirjoittamaton on myös Slovakian miehistö. Joukkueen pelitapa tai pelaajistokaan eivät kuitenkaan täydellisesti sulje pois mahdollista menestystä. Viime vuoden ällistyttävä temppu ja finaalipaikka jäävät kuitenkin tällä erää vain hartaaksi haaveeksi. Valtaisa henkinen lataus on nyt poissa ja paluu arkeen MM-tasolla tulee tapahtumaan. 

8. Tanska

Juuttien puolivälieräpaikka ei tule missään nimessä olemaan kiveen hakattu. Erityisesti rakkaan naapurin Norjan kanssa tanskalaiset tulevat olemaan tiukoilla. Tällä kertaa on kuitenkin Tanskan vuoro. Rauman Lukossa työsulun aikana pyörähtäneet Mikkel Bødker ja Philip Larsen toimivat ryhmän johtohahmoina.

Haastajat: Sveitsi, Norja ja Saksa

Tukholman lohkon neljännestä sijasta tullaan käymään valtaisa taistelu. Sveitsi ja Norja tulevat molemmat tasapäin kamppailemaan sijoituksista Tanskan kanssa. Samalla myös huippumailla tulee olemaan haasteita ryhmitysten kanssa.

Helsingissä kovimman vastuksen vahvemmilleen tarjoaa Saksa, jolla on monien vaikeiden vuosien jälkeen kasvojen pesun paikka.