MM-ennakko, sijat 5-6: Kokeilumiehistöllä kisoihin - Ruotsi pakon edestä, USA vapaaehtoisesti

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/08/2014
Jaa tämä...

Ruotsi ja Yhdysvallat aloittavat Minskin MM-kisoihin suhteellisen samoista lähtökuopista. Maiden matkat noihin lähtökuoppiin ovat kuitenkin olleet täysin erilaiset.

5. Ruotsi

Kestomenestyjä Ruotsi joutuu lähtemään MM-kisoihin poikkeuksellisesti ilman suurimpia tähtipelaajiaan. Pitkä NHL-kausi, Sotshin talviolympialaiset sekä useat loukkaantumiset ovat laskeneet Tre Kronorin NHL-vahvistusten määrän minimiin. Varsin vaatimaton joukkue on nälkää täynnä, mutta tällä kertaa Ruotsin kohtaloksi muodostuu putoaminen puolivälierävaiheessa.

Katso Ruotsin MM-kokoonpano ja joukkue-esittely tästä!

Ruotsin mielenkiintoisin pelaaja: Gustav Nyqvist

Detroit Red Wingsissä uskomattoman kauden pelannut Gustav Nyqvist on Tre Kronorin tämän vuoden kisamiehistön ehdoton ykköstykki. NHL-kauden aikana hitaasti lämminnyt, mutta loppujen lopuksi ilmiliekeissä roihunnut ruotsalaishyökkääjä takoi NHL-jäällä maaleja parhaimmillaan kuin liukuhihnalta.

Tämä kaveri ei odottele puolustajien herpaantumista vaan porhaltaa maalintekoon vaikka vastustajat roikkuisivat reppuselässä.

6. Yhdysvallat

Yhdysvaltojen MM-joukkue koostuu perus kiekkofanin silmään varsin nimettömistä pelaajista. Näiden nimien takaa löytyy kuitenkin aimo annos potentiaalia ja valtaosa joukkueen edustajista ovatkin USA:n jääkiekkoilun suurimpia tulevaisuuden lupauksia. Nuoret hakevat vyölleen tärkeää arvokisakokemusta aikuisten tasolta, mutta mitalipeleihin ei tällä ryhmällä ole asiaa.

Katso Yhdysvaltojen MM-kokoonpano ja joukkue-esittely tästä!

Yhdysvaltojen mielenkiintoisin pelaaja: Seth Jones

Seth Jones on Yhdysvaltojen todellinen kultakimpale. Nuorukainen hyppäsi NHL-jäille heti varauksensa jälkeen ja oli tulokaskaudellaan paikoin kerrassaan fantastinen – vain 19-vuotiaana. Isokokoinen, mutta äärimmäisen sulavasti luisteleva puolustaja tykkää osallistua myös hyökkäyspeliin ja tästä saimme osviittaa NHL:n kauden aikana useaan otteeseen. Tehot 6+19=25 tulokaskauden 77 ottelussa lupaavat erittäin hyvää.

Koostaan huolimatta Jonesilta löytyy myös kiekollista taitoa vaikka muille jakaa. Hyökkääjien kannattaakin olla tarkkana tämän kaverin kanssa omalla puolustusalueella.

Katso myös Veikkaussivujen jääkiekon MM 2014 -kisasivusto!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut