MM Blogi : Kultakuume laskee – mistä maalintekijät?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 05/03/2015
Jaa tämä...

CEZ Arena in Ostrava. AFP PHOTO / JOE KLAMAR


Veikkaussivujen toimitus | Kimmo   3.5.2015

 


 JÄÄKIEKON MM-KISA BLOGI

Rinteen merkitys vain kasvaa.

Kyllä oli Suomen ensimmäinen peli kauheaa katsottavaa. Olin kyllä ennakoinut vaikeuksia maalinteko-osastolla, mutta eiväthän ne raukat saaneet tyhjäänkään maaliin osumaan. Jalosen ratkaisu tähän oli erikoinen. Hän leimaa loputkin passit ja lopettaa mahdollisen vahvistuksen eli Pulkkisen odottamisen.

Ensi näkemältä ratkaisu tuntuu typerältä kuten muutama muukin valinta. Olisin mielelläni nähnyt kisoissa Olli Palolan, Rasmus Ristolaisen ja Teemu Pulkkisen. Samansuuntaista mutinaa on kuulunut muiltakin tahoilta.

Tarkemmin pureskeltuani alan kuitenkin ymmärtää Jalosenkin logiikkaa. Hän haluaa selvästi rauhoittaa joukkueen turhalta spekuloinnilta, yhdistää joukkuetta ja kohottaa joukkuehenkeä. Lopullisen joukkueen nimeäminen varmasti rauhoittaa pelaajia ja kohottaa tunnelmaa, mutta nähtäväksi jää mihin se riittää.

Suomelta löytyy yksi potentiaalinen ratkaisukenttä koviin peleihin. Barkovin ketju pystyy ratkaisuihin pelissä kuin pelissä. Donskoita ennustan koko kisojen pistepörssissä melko korkealle.  Kontiolan ketju tulee todennäköisesti loistamaan Slovenioita ja muita sellaisia vastaan, mutta eivät enää pärjää, kun tila ja aika otetaan pois. Itse kokeilisin Kemppaista Kontiolan tilalla ja nostaisin Hytösen nelosen keskelle.

Hytönen ja Louhivaara ovat pelanneet vuosikausia samassa ketjussa erittäin tehokkaasti. He muodostivat muutama vuosi sitten SM-Liigan ehkä pelätyimmän alivoimakaksikon, joten sekin osasto vahvistuisi vaihdoksen myötä. Komarovin mukaantulo tietysti nostaa alivoiman tasoa jo itsessäänkin.

Ylivoimakentällisiin tarvittaisiin kyllä jotain piristysruisketta, enkä usko pelkän harjoittelun ja kokemuksen auttavan. Suurin ongelma on pakisto. Meillä ei vain löydy kahta laadukasta paria ylivoimaan. Tässä näkyy nyt mielestäni se Ristolaisen puuttuminen. Kakkosylivoima toimi hetkittäin kohtalaisesti, mutta ykkönen oli kaukana parhaastaan. Yksi ratkaisu voisi olla Immosen nostaminen viivaan.

Selvää lienee ettei Leijonat voi lähteä tällä materiaalilla maalintekokisoihin huippumaiden kanssa, vaan pitää tiivistää puolustusta ja käyttää telaketjuosastoa vastustajan väsyttämiseen. Maalivahdin huippupeliä tullaan tarvitsemaan joka ainoassa pelissä, joten Rinne pelannee kaikki matsit.

Mielenkiintoista nähdä Leijonien vire muutamassa ennakkoon hieman helpommassa matsissa. Tanskaa vastaan Suomi on suursuosikki, mutta ennustan vaikeuksia tuohonkin peliin. Jos Leijonat saa maalihanat auki heti alussa, voi pelistä tulla läpihuutojuttukin. Perinteisesti huono maalintekotehokkuus kuitenkin vain pahenee ennakkoon helpommissa peleissä.

Luulen, että Suomi kampeaa Tanskan jatkoajan ja mahdollisten rankkareiden jälkeen 3-2. Sellaiseen voisi pari ecua laittaa. Tosin minua ei ehkä kannata kuunnella, sillä osumia ei ole vielä tullut.

Pelikassa on nyt vajentunut 9 euroa ja lähimmät tulokseni ovat olleet Tshekki-Latvia 2-2 (päättyi 4-2) ja USA-Norja 2-2 (päättyi 2-1). Olin siis jo hieman hajuilla, mutta ei tärpännyt. Ei muuta kuin uutta verkkoa veteen!

USA SUOmi – yhteenveto alta
[SUomi-USa yhteenveto shortcode=”SUomi-USa yhteenveto”]