Jääkiekon MM 2015: MM-kisojen skandaali jatkuu - Venäjä syyttää kisajärjestäjiä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 27/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: JOE KLAMAR / AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 18.5.2015

Jääkiekon MM-kisat ovat jo takana ja Kanadaa juhlitaan uusimpana maailmanmestarina. Valitettavasti päivän kenties puhutuin keskustelunaihe ei kuitenkaan ole vaahterapaitojen maailmanmestaruus, vaan Venäjän joukkueen käyttäytyminen MM-finaalin jälkeen. Vuoden 2014 maailmanmestari on joutunut ryöpytykseen, koska osa ryhmän pelaajista poistui kaukalosta ennen MM-kultaa voittaneen Kanadan kansallishymnin soittamista.

Venäjän kiekkoliiton presidentti Vladislav Tretjak ei niellyt väitteitä siitä, että venäläiset olisivat suhtautuneet ylimielisesti Kanadan joukkueeseen. Hänen mukaansa tapahtumien järjestelyt eivät toimineet kultajuhlien aikana.

– Tapahtumista vastanneet kisajärjestäjät tekivät virheen ja näin ollen ei ole syytä epäillä, ettemme olisi kunnioittaneet vastustajaa. Onnittelemme Kanadaa mestaruudesta ja arvostamme heidän menestystään, Tretjak kertoi.

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n puheenjohtaja Rene Faselin mukaan Venäjän joukkueen käytös oli epäkunnioittavaa. Uutistoimisto TASSin haastattelussa Fasel totesikin, että hän on syvästi pettynyt venäläisten käytökseen ja jatkoi, että käytös oli anteeksiantamatonta. Toisaalta hän muistutti, että kaikkien pelaajien niskoille syytä ei voi vierittää, sillä Aleksandr Ovetshkin ja Jevgeni Malkin yrittivät pysäyttää muuta joukkuetta poistumasta jäältä.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto onkin ilmoittanut tänään, että he tulevat rankaisemaan Venäjän jääkiekkoliittoa sakoilla. Ensi vuonnahan juuri Venäjällä pelataan MM-turnaus. Isäntäkaupunkeina toimivat Pietari ja Moskova.

Venäjälläkään maansa tempauksesta ei oltu innoissaan. Kun ryhmä saapui Moskovaan, paikalla ei ollut ainuttakaan kannattajaa heitä vastaanottamassa. Kyseessä ei ollut se, että kannattajat eivät olisi tienneet Venäjän saapumisesta takaisin kotimaahan, sillä heille kerrottiin hyvissä ajoin, että mihin kellonaikaan ryhmä tulee Moskovaan saapumaan.

Vaikka MM-kisat ovat nyt takana, jääkiekkoa kevääseen vielä riittää. Maailman kovimman kiekkoliigan, NHL:n pudotuspelit lähestyvät ratkaisuaan. Maanantain ja tiistain väliseen New York Rangersin ja Tampa Bay Lightningin otteluun voit lukea vihjeen tästä.