Gael Monfils - Jarkko Nieminen 8.2.2014 | Tennis

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/07/2014
Jaa tämä...

Juhliiko Jarkko Nieminen finaalipaikkaa Montpellierissä?

Gael Monfils – Jarkko Nieminen, merkki 2, kerroin 5,00 Unibet
Gael Monfils – Jarkko Nieminen (+1,5 erää), merkki 2, kerroin 2,40 ComeOn

Unibetin kertoimet otteluun 1,15 | 5,00 PELAA TÄSTÄ

 

 

ATP-tennistä Ranskasta, päivän ensimmäisessä välierässä yhteen iskevät Ranskan Gael Monfils sekä vastaan asettuva Suomen Jarkko Nieminen. Ottelun voittaja tulee pelaamaan huomisessa finaalissa Ranskan Richard Gasquetia tai Puolan Jerzy Janowicziä vastaan. Tiedossa on kaiken kaikkiaan jännittävä kohtaaminen. Lähtökohtaisestihan Gael Monfils lähti Montpellierin turnaukseen yhtenä suurimpana mestarisuosikkina, mutta kerroinasettelussa on jätetty Jarkko Niemisen kohdalle ilmaa. Jarkko Nieminen on pelaamassa kaiken kaikkiaan huikeaa turnausta. Suomalaisella oli viime kauden lopulla ongelmia jalkojen kanssa, mutta loma on tehnyt maskulaisen kohdalla pelkästään hyvää ja se näkyykin hänen tekemisessään. Jarkko Niemiselle Montpellierissä käytettävä alusta sopii enemmän kuin hyvin ja varsinkin se, että turnaus pelataan sisällä.

Jarkko Niemisen haaste tulee pelillisesti olemaan Gael Monfilsia vastaan käytännössä pahinta mahdollista luokkaa, mutta Jarkko Niemisen kohdalla odotusarvot ovat ehdottomasti erittäin korkealla! Suomalainen on tähän mennessä päässyt pelaamaan muutaman kamppailun huomattavasti helpompia vastustajia vastaan. Edellisellä kierroksella Marc Gicquel oli varsinkin ensimmäisessä erässä Jarkko Niemistä vastaan pahasti ongelmissa, mutta toisessa erässä ranskalainen sai hieman peliään toimimaan. Jarkko Nieminen mursi heti ensimmäisen Marc Gicquelin syöttövuoron ja sen avullahan suomalainen avauserän edukseen veikin. Jarkko Nieminen on ehtinyt menettämään ”jo” kaksi erää turnauksen aikana, mutta toisaalta asiaa voidaan käsitellä myös sillä tavalla, että suomalaisen ei ole tarvinnut vielä lainkaan puristaa itsestään kaikkia mehuja irti. Jarkko Nieminenhän pelasi viime viikonloppuna Davis Cupia kahden ottelun voimin, joten suomalaisen valmistautuminen sujui tätä turnausta ajatellen parhaalla mahdollisella tavalla.

Gael Monfils on pelillisesti parhaimmillaan TOP-20 tason pelaajia, mutta pahimmillaan ranskalainen keskittyy ainoastaan yleisön viihdyttämiseen. Juuri edellä mainittu asia saattaakin olla Jarkko Niemiselle äärimmäisen hieno asia. Voi olla Gael Monfilsin kannalta pahakin asia, että turnaus pelataan Ranskassa, sillä Gael Monfils on kuitenkin sen tyyppinen pelaaja, että kentällä on pakko tehdä mahdollisimman näyttäviä suorituksia ja monessa tilanteessa Gael Monfils syyllistyykin typeriin yrityksiin. Gael Monfils pystyy ratkaisemaan ilman muuta pisteitä niin kämmeneltä kuin rystyltä, mutta odotusarvoltaan Jarkko Niemiselle tarjotut kertoimet nousevat ennen kaikkea hienoiksi yllätysvalinnoiksi. Jollain tapaa Jarkko Niemisen tekemisestä huokuu tekemisen intoa ja sehän lupaa vain ja ainoastaan hyvää jatkoa ajatellen. Gael Monfils voitti toissa vuonna pelaajien viime kohtaamisen juuri Montpellierissä, mutta tällä kerralla Jarkko Nieminen omaa täysin realistiset mahdollisuudet taistella finaalipaikasta.

Veikkaussivut | Tuomas