Muistatko tämän tapahtuman kymmenen vuoden takaisesta MM-finaalista?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • 07/09/2016
Jaa tämä...

Onnittelut Marco Materazzin rintakehälle ja Zinedine Zidanen päänupille vuosipäivän johdosta! Kyllä, tänään on kulunut tasan kymmenen vuotta, ehkä yhdestä ikonisimmista hetkistä mitä jalkapallon MM-finaaleissa on nähty. Vuonna 2006 Zidane sai punaisen kortin ja hänet ajettiin ulos kesken MM-finaalin koska hän puski Materazzilta ilmat pihalle.

Koko finaaliottelun suurin konna ja sankari oli juuri italialainen Marco Materazzi. Aivan finaaliottelun alussa mies aiheutti rangaistuspotkun, jonka maestro Zidane toimitti verkon perukoille. Vajaa vartti myöhemmin Materazzi oli jo toisessa päässä kenttää tekemässä tuhojaan Ranskan kannalta, kun hän puski kulmapotkusta tilanteeksi 1 – 1. Enempää maaleja varsinaisella peliajalla ei nähty, eikä sen valmiimpaa näyttänyt tulevan myös jatkoajalla. Kunnes kun kellossa oli 110 minuuttia, niin tapahtui jotain täysin odottamatonta, joka jäi elämään jalkapallohistoriaan ikuisiksi ajoiksi.

Vuosien varrella ollaan paljon arvailtu sitä, mitä ihmettä Materazzi sanoi Zidanelle, jotta hän sai tyylikkään ranskalaisen näkemään niin punaista, että tämä päätti satuttaa italialaista kesken MM-finaalin jatkoajan. Yleisimmän teorian mukaan Interiä silloin edustanut puolustaja olisi solvannut painokelvottomin sanoin Zizoun äitiä. Materazzi itse on kuitenkin itse päättänyt viimein oikaista tämän väärin käsityksen. ”En sanonut mitään hänen äidistään. Minun äiti kuoli, kun olin teini-ikäinen, joten en haukkuisi kenenkään äitiä. Puheeni koskettivat Zidanen siskoa. Sanani olivat tyhmiä, mutta en ansainnut sellaista reaktioita. Jokaisessa naapurustossa Milanissa, Torinossa, ja Pariisissa huudellaan samanlaisia asioita.

Tässä vielä videon muodossa ikimuistoinen hetki, jossa oman sukupolvensa paras jalkapalloilija lopettaa uransa kävelemällä pukukoppiin, aivan maailmanmestaruuspokaalin vierestä.

Huomenna Ranskalla on ensimmäisen kerran vuoden 2006 jälkeen mahdollisuus voittaa jotain suurta, kun se kohtaa EM-kisojen finaalissa kotikentällään Portugalin.

VIDEO: TAAS RIOSTA POISJÄÄNTI – DUSTIN JOHNSON JÄÄ SIVUUN

VIDEO: NIKLAS MOISANDER SIIRTYMÄSSÄ WERDER BREMENIIN

comeon mainos
Hyödynnä Comeon! määräaikainen tarjous:
comeon
Talleta 10€ ja saat 50€ !
Pelaa