Muistutus NHL-seuroille, jotkut treidit pitäisi jättää tekemättä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 07/03/2015
Jaa tämä...

NHL:n seuraavaan kauteen on aikaa vielä kolmisen kuukautta. Viikko sitten vietetty NHL:n varaustilaisuus ja 1.7 auennut siirtoikkuna pitävätkin kuitenkin huolen siitä, että medialla riittää joka päivä jotain uutisoitavaa maailman suurimman ja kauneimman kiekkoliigan osalta.

Suomalaisittain mielenkiintoisempia siirtouutisia ovat olleet tähän mennessä muun muassa Stanley Cupin urallaan voittaneiden maalivahtien Antti Niemen ja Antti Raannan siirrot uusiin seuroihin Dallas Starsiin ja New York Rangersiin. Tämän lisäksi olemme saaneet lukea myös Lauri Korpikosken muutosta Arizonan auringon alta Edmontonin pakkasiin. Suomalaislupaus Kasperi Kapasenkin oikeudet siirtyivät keskiviikkona Pittspurgh Penguinsista Toronto Maple Leafsille, osana isompaa kauppaa jonka keskiössä supertähti oli Phil Kessell.

Kaikki siirrot eivät ole hyviä!

Kaiken jo nähdyn ja vielä tulevan siirtorumban keskellä on hyvä muistaa se kylmä fakta, että kaikki siirrot eivät mene niin sanotusti putkeen. Haluammekin parin esimerkin voimin todistaa, että kaupanteko ei aina kannata!

Brett Hull

Calgary Flames teki vuonna 1988 yhden NHL:n historian typerimmistä kaupoista. Kanadalaisseura päätti jostain syystä myydä kesken loistavaa tulokaskautta (52 ottelua, 50 pistettä) pelanneen 23-vuotiaan Brett Hullin St. Louis Bluesiin. Hull siirtyi yhdessä Steve Bozekin kanssa rajan yli vaihdossa Rob Ramageen ja Rick Wamsleyhyn (keihin?). Maalivahti Wamsley toimi Galgaryssä lähinnä maalivahtina, ja Ramage vanheni liekkipaidoissa vain yhden kauden ennen siirtoa Torontoon. Mitä teki Hull? Mies kasvoi yhdeksi koko liigan dynaamisimmista maalintekijöistä, ja nakutti seuraavana kolmena kautena St. Louisin paidassa peräti 72, 86 ja 70 maalia…

Mark Messier

Vuonna 1991 Edmonton Oilers teki todella huonon päätöksen myydessään legendaarisen Mark Messierin New York Rangersiin. Öljymiehet saivat Messieristä vaihdossa kolme pelaajaa: Louie DeBrusk, Steven Rice ja Bernie Nicholls. Debrusk ja Rice eivät juurikaan onnistuneet Edmontonissa. Valmiiksi kohtalaisen suuri nimi Nicholls sen sijaan pelasi mukiinmenevästi, mutta hänellekin tuli kahden kauden jälkeen siirto eteenpäin New Jersey Devilsiin. Samaan aikaan Messier johdatti Rangersin Stanley Cup mestaruuteen, napaten itsellensä kuudennen henkilökohtaisen Stanley Cup sormuksen. Mies takoi myös Rangers paidassa hurjat 515 pistettä 422 ottelussa, napaten siinä sivussa sekä Hart Memorial Trophyn ja Ted Lindsay Awardin.

Mikäli haluat lukea lisää tämän vuosikymmenen surkeimmista siirroista niin löydät Bleacher Reportin jutun tästä. Mukana myös muuan Tuukka Rask.

Tuleva kausi näyttää kuka onnistui tänä kesänä siirtomarkkinoilla ja kuka niin sanotusti munasi. Unibet tarjoaa myös jo nyt ensi kaudeksi voittajakertoimet NHL:ään, mikäli itselläsi on oma mestarisuosikki!

Lue myös:

Leo Komarov oikeuteen!

Kärpille kaksi pelaajaa AHL:sta!