Andy Murray - Roger Federer 22.1.2014 | Australian Avoimet

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/03/2018
Jaa tämä...

Pelaako Roger Federer itsensä neljän parhaan joukkoon?

Andy Murray – Roger Federer, merkki 2, kerroin 1,84 ComeOn

ComeOnin kertoimet otteluun 1,96 | 1,84 PELAA TÄSTÄ

 

 

Tenniksen Australian Avointen ottelutarjontaa, Iso-Britannian Andy Murray haastaa miesten viimeisessä puolivälierässä Sveitsin Roger Federerin. Tiedossa tulee olemaan kaiken kaikkiaan kahden upean pelaajan välinen kohtaaminen. Andy Murray on tähän mennessä ehtinyt voittamaan käytännössä ilman minkäänlaisia suurempia ongelmia Go Soedan, Vincent Millotin, Feliciano Lopezin sekä Stephane Robertin. Andy Murrayllehan kaavio on ollut toistaiseksi todella helppo. Roger Federerillä on puolestaan alla voitot James Duckworthista, Blaz Kavcicista, Teimuraz Gabashvilistä sekä Jo-Wilfried Tsongasta. Roger Federer osoitti Jo-Wilfried Tsongaa vastaan pystyvänsä hallitsemaan ranskalaisen tempohyökkäykset ja sitä kautta sveitsiläinen pystyi pelaamaan itsensä jatkoon suoraan kolmessa erässä. Roger Federer kohtasi edellisellä kerralla pelaajan, joka periaatteessa olisi pystynyt pommittamaan sveitsiläisen ulos turnauksesta, mutta entinen maailmanlistan ykkönen ei antanut lopulta ranskalaiselle ensimmäistäkään erää. Andy Murray ei ole kohdannut vielä ensimmäistäkään todellista haastajaa, kun taas Roger Federerille edellinen ottelu oli jo suuri haaste minkä sveitsiläinen selvitti komeasti.

Andy Murray lähti Australian Avoimiin melko vaikeasta tilanteesta, sillä iso-britannialaisella on ollut suuria ongelmia selkänsä kanssa. Esimerkiksi viime kauden loppu meni Andy Murraylta käytännössä täysin penkin alle, sillä hän ei pystynyt pelaamaan lainkaan omalla tasollaan. Tähän mennessä Andy Murray on saalistanut voitot ilman minkäänlaisia ongelmia, mutta nyt vastustajan taso tulee luonnollisesti olemaan kaikilla mittareilla katsottuna täysin eri luokkaa. Roger Federer vaihtoi itseasiassa uuden kauden kynnyksellä itselleen uuden mailan ja tulokset ovatkin olleet sveitsiläisen kannalta loistavia. Roger Federerin mailassa lähinnä pinta-ala hieman muuttui, joten siinä mielessä sveitsiläinen onkin heti päässyt uuden työkalunsa kanssa sinuiksi. Andy Murray on pelaajana erityyppinen kuin Jo-Wilfried Tsonga, sillä iso-britannialainen ei pyri hallitsemaan palloralleja niin selkeästi kuin ranskalainen. Roger Federer itse kertoi edellisen ottelunsa jälkeen, että hän pystyi hallitsemaan ottelun kulkua ja sitä kautta sveitsiläinen olikin ottelun tapahtumiin erittäin tyytyväinen.

Andy Murrayn syöksykierre lähti käyntiin Wimbledonin mestaruuden jälkeen, sillä kesän jälkeen hallitseva Wimbledonin mestari on joutunut painimaan valtavasti selkänsä kanssa. Andy Murrayn kannalta on todella kurjaa, kun loukkaantumiset ovat sotkeneet hänen valmistautumistaan myös tätä uutta kautta ajatellen, mutta valitettavasti sillekään ei mitään voida. Andy Murrayn valmistautuminen meni Australian Avoimia ajatellen täysin penkin alle, sillä Dohassa Andy Murray hävisi toisella kierroksella sekä puolestaan Kooyongissa tappio tuli heti ensimmäisessä ottelussa. Lämmittelyturnauksistahan on turhaa tehdä minkäänlaisia suuria johtopäätöksiä, mutta nyt jos koskaan Roger Federerillä olisi mahdollisuus pelata itsensä neljän parhaan joukkoon. Roger Federer osoitti Jo-Wilfried Tsongaa vastaan kaiken kaikkiaan taistelevansa edelleen jopa Grand Slam -mestaruuksista. Nyt olisi Roger Federerin tilaisuus iskeä, sillä ulkona turnauksesta ovat jo esimerkiksi Novak Djokovic sekä Juan Martin Del Potro. Potentiaalinen jopa viisieräinen kamppailu on tiedossa, mutta kyllähän Roger Federer on täysin ansaitusti ennakkosuosikki.

Veikkaussivut | Tuomas