Jäävätkö suomalaisvahti ja tuore Stanley Cup voittaja ilman sopimusta?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 07/05/2016
Jaa tämä...

Moni pelaaja siirtyi NHL:ssä heinäkuun alussa rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi. Suurin osa heistä onkin jo löytänyt uuden kodin itselleen, mutta vielä nippu kovia pelaajia odottaa vesikielellä sopimuspaperia nenänsä eteen.

Hyökkäysosastolla vapaita pelaajia ovat vielä muun muassa veteraanin ikää lähestyvät tshekki-pelaajat Jiri Hudler ja Radim Vrbata sekä koko uransa Winnipegin, Phoenixin ja Arizonan organisaatiossa pelannut Shane Doan. Doanin uskotaan kyllä jatkavan niin sanotusti ”one more year” Arizonassa. Nuorempaa osastoa vapaista hyökkääjistä taas edustaa kanadalainen Brandon Pirri, joka on urallaan loistanut AHL:ssä, mutta ei ole pystynyt pitämään samaa virettä yllä NHL:n puolella, sekä Sam Gagner jonka viime kausi meni vihkoon Philadelphia Flyersissa.

Puolustuspäähän markkinoilta olisi vielä saatavissa ainakin sellaiset kelvolliset nimet kuin Kris Russell, Justin Schultz, ja Luke Schenn. Tämän trion uskoisi löytävän töitä hyvissä ajoin ennen heinäkuun loppua. Erityisesti vastikään Pittsburgh Penguinsin paidassa Stanley Cupin napanneen 25 – vuotiaan Schultzin uskoisi herättävän kiinnostusta eri seuroissa. Kokenutta puolustajaa etsivän seuran taas kannattaisi kiinnittää katseensa Team Europan syksyn World Cup joukkueeseenkin valittuun saksalaisveteraaniin Dennis Seidenbergiin.

Maalivahtimarkkinoilta löytyy suomalaisittain mielenkiintoisin nimi, Karri Rämö. Kiekkoreippaan kasvatti yritti vakiinnuttaa viimeisen kolmen kauden aikana paikkansa Galgary Flames ykkösmaalivahtina, mutta ei koskaan onnistunut siinä täydellisesti. Nyt 30 – vuotiaana alkaa näyttämään siltä, ettei Rämöstä koskaan tule ykkösmaalivahtia NHL-tasolle, mutta miehellä voisi vielä olla käyttöä luukkuvahtina jossakin seurassa. Tre Kronor paidassakin useasti esiintynyt Jhonas Enroth sen sijaan vapailla markkinoilla vielä olevista maalivahdeista ylivoimaisesti paras vaihtoehto. Mies pelasi viime kaudella vähän, mutta hyvällä menestyksellä. Koko NHL-uran torjunta prosentti Enrothilla on 91,1 ja alle kolmekymppisenä miehellä on vielä muutamia hyviä vuosia jäljellä, joten hänestä on varmasti hyväksi kirittäjäksi ykkösmaalivahdille moneen seuraan.

Lue myös:

SENATORS, RANGERS JA RED WINGS VAHVISTUIVAT VÄHITEN VAPAILTA MARKKINOILTA

VIDEO: KEVIN DURANT SIIRTYY GOLDEN STATE WARRIORSIIN

comeon mainos
Hyödynnä Comeon! määräaikainen tarjous:
comeon
Talleta 10€ ja saat 50€ !
Pelaa